Κηδεύεται το μεσημέρι ο συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου που συνετρίβη στην Κίναρο | Epirus World

Κηδεύεται το μεσημέρι ο συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου που συνετρίβη στην Κίναρο

Σε ατμόσφαιρα βαθιάς οδύνης για τους τρεις αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος, κηδεύεται το μεσημέρι ο συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου Agusta Bell που συνετρίβη την Πέμπτη στην Κίναρο.
Η εξόδιος ακολουθία για τον Υποπλοίαρχο Κωνσταντίνο Πανανά ΠΝ θα τελεστεί σήμερα στις 13:00 στον Ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Άρια Ναυπλίου.
Ρίγη συγκίνησης προκαλούν τα λόγια του πατέρα του ο οποίος είπε χθες στο Mega πως ο γιος του ήταν μάχιμος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, υπογραμμίζοντας: «Δεν ήταν ούτε ένστολος, ούτε υπάλληλος».
«Του αξίζει τιμή, διότι στη ζωή του αποφάσισε να φυλάξει Θερμοπύλες. Από προχθές το αγόρι μου είναι αδελφός και γιος όλων των Ελλήνων, από προχθές το αγόρι μου πέρασε επαξίως στο πάνθεον των ηρώων αυτού του περήφανου Έθνους, αγωνιζόμενος κατά των προαιώνιων εχθρών της πατρίδος μας. Είμαι υπερήφανος που υπήρξε γιος μου. Μπορεί του γιου μου να έσβησε της ζωής του το καντήλι, όμως είμαι βέβαιος ότι η Παναγιά τον κρατά στοργικά στην αγκαλιά της όπως τον μονάκριβο γιο της».
Χθες κηδεύτηκε ο κυβερνήτης του μοιραίου ελικοπτέρου Υποπλοίαρχος Αναστάσιος Τουλίτσης ΠΝ.
Ήταν λίγο μετά τις 2:00 τα μεσάνυχτα της 11ης Φεβρουαρίου όταν, στο πλαίσιο της άσκησης «Αστραπή», από τη φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς», απογειώνεται ένα ελικόπτερο ΑΒ-212 με τριμελές πλήρωμα και σε αποστολή «εντοπισμού στόχου» στη νήσο Κίναρο, καθώς, σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, έχει καταληφθεί από εχθρικές δυνάμεις.
Στις 02:45 τα ξημερώματα, το στίγμα ελικοπτέρου τύπου Agusta Bell 212 με τον διακριτικό αριθμό ΠΝ-28 χανόταν από τις οθόνες του ραντάρ της φρεγάτας «Νικηφόρος Φωκάς».
Τα συντρίμμια του βρέθηκαν στα βράχια του νησιού Κίναρος. Στο δυστύχημα βρίσκουν τραγικό θάνατο τρεις αξιωματικοί: Ο Αναστάσιος Τουλίτσης, ο Κωνσταντίνος Πανανάς και ο Ελευθέριος Ευαγγέλου.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου