«Οι Ταλιμπάν στρατολογούν ακόμα και παιδιά ηλικίας 6 ετών» - Συγκλονιστικές καταγγελίες από την οργάνωση Human Rights Watch | Epirus World

«Οι Ταλιμπάν στρατολογούν ακόμα και παιδιά ηλικίας 6 ετών» - Συγκλονιστικές καταγγελίες από την οργάνωση Human Rights Watch

Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν στρατολογούν παιδιά στρατιώτες, ηλικίας ακόμα κι έξι ετών που προετοιμάζονται κι εκπαιδεύονται για πολλά χρόνια προκειμένου να πολεμήσουν, κατήγγειλε σήμερα η οργάνωση Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) σε έκθεσή της.
Οι Ταλιμπάν «απέρριψαν με κατηγορηματικό τρόπο» αυτές τις πληροφορίες.
«Η στρατολόγηση παιδιών στις τάξεις του ισλαμικού εμιράτου απαγορεύεται αυστηρά» τόνισαν σε μια ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε σήμερα, όπου τονίζεται ότι στρατολογούν μαχητές με «διανοητική και σωματική ωριμότητα».
Η HRW επιμένει από την πλευρά της ότι οι Ταλιμπάν στρατολογούν ενεργά πολύ νεαρά αγόρια, που εκπαιδεύουν για στρατιωτικές επιχειρήσεις όπως τον χειρισμό αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών.
«Η προφανής στρατηγική των Ταλιμπάν που συνίσταται στο να στέλνουν έναν ολοένα κι αυξανόμενο αριθμό παιδιών στο πεδίο της μάχης είναι κυνική και σκληρή όπως επίσης και παράνομη» σχολίασε η Πατρίσια Γκόσμαν, ερευνήτρια στο Αφγανιστάν για το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Το HRW αναφέρεται κυρίως στο βόρειο τμήμα του Αφγανιστάν, στην επαρχία Κουντούζ, όπου επισημαίνεται ότι οι Ταλιμπάν χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο θρησκευτικά σχολεία (μεντρεσέδες) όπου εκπαιδεύουν στρατιωτικά τους μαθητές.
Η «πλύση εγκεφάλου» των μικρών αγοριών μπορεί να ξεκινήσει από τα έξι τους χρόνια. Η στρατιωτική εκπαίδευση ξεκινάει από τα επτά έτη, ενώ οι Ταλιμπάν στέλνουν τους μικρούς στρατιώτες σε πεδία μαχών από την ηλικία 13 ετών.
Η HRW πήρε συνεντεύξεις από τους συγγενείς 13 παιδιών στρατιωτών πέρυσι και διασταύρωσε τις μαρτυρίες τους με εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών, αναλυτές και αξιωματούχους του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
Στη Σαχαρντάρα, μια περιοχή της επαρχίας Κουντούζ, περισσότερα από 100 παιδιά στρατολογήθηκαν και αναπτύχθηκαν σε μέτωπα από τους Ταλιμπάν το 2015, σύμφωνα με το HRW, που επικαλείται κατοίκους.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου