Οδύσσεια με τις φορολογικές δηλώσεις 2016: Ποια η νέα παράταση | Epirus World

Οδύσσεια με τις φορολογικές δηλώσεις 2016: Ποια η νέα παράταση

Αδύνατον φαίνεται να εφαρμοστεί το φιλόδοξο σχέδιο της κυβέρνησης να ξεκινήσει η διαδικασία της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για το 2015 εντός του Φεβρουαρίου.
Εκτός από τα στοιχεία για τις συντάξεις και τους μισθούς που φορτώνονται μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου θα πρέπει και οι τράπεζες να ολοκληρώσουν την αποστολή και τόκους καταθέσεων έως τις 28 Φεβρουαρίου.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο νέος σχεδιασμός του υπουργείου Οικονομικών τοποθετεί την έναρξη της διαδικασίας για τις φορολογικές δηλώσεις 2016 εντός του μήνα Μαρτίου.
Εάν η διαδικασία για τις φορολογικές δηλώσεις 2016 ξεκινήσει τον Μάρτιο τότε θα διαρκέσει 60 ημέρες και αναμένεται να κλείσει στο τέλος Απριλίου, όπως τονίζουν από το υπουργείο Οικονομικών.
Το θέμα των δόσεων για την καταβολή του φόρου εισοδήματος παραμένει ακόμα ανοιχτό, με το ισχύον πλαίσιο να προβλέπει μέχρι τρεις διμηνιαίες δόσεις ενώ υπάρχει η σκέψη από την κυβέρνηση οι δόσεις να γίνουν μέχρι και 10 ώστε να ελαφρυνθούν οι φορολογούμενοι.
Ωστόσο το θέμα αφορά και τους δανειστές, οι οποίοι πρέπει να είναι σίγουροι ότι ο νέος τρόπος καταβολής του φόρου εισοδήματος δεν θα έχει απώλειες για τα κρατικά έσοδα. Ενώ ακόμα παραμένει ανοικτό το ζήτημα του αφορολόγητου.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου