Κουρουμπλής: Σώσαμε 130.000 ανθρώπους από τη θάλασσα | Epirus World

Κουρουμπλής: Σώσαμε 130.000 ανθρώπους από τη θάλασσα


Για όψιμα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), που επιδεικνύουν ανεύθυνη συμπεριφορά απέναντι στην Ελλάδα, έκανε λόγο ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM».
«Υπάρχουν όψιμα κράτη - μέλη που μπήκαν στην ΕΕ με την υπογραφή της Ελλάδας που επιδεικνύουν μια εκτός τόπου και χρόνου συμπεριφορά, ανεύθυνη συμπεριφορά και αυτές οι ακραίες φωνές δυστυχώς βρίσκουν και στην Ελλάδα συμμάχους», επισήμανε ο κ. Κουρουμπλής, απαντώντας στο ερώτημα, αν υπάρχουν μέσα στην Ευρώπη κέντρα που θέλουν την Ελλάδας εκτός Σένγκεν. Μάλιστα, εξέφρασε την άποψη ότι αν η Ευρώπη θα κλείσει τα εσωτερικά της σύνορα αυτό θα σημάνει και τη διάλυσή της.
Επέκρινε όσους κατηγορούν την Ελλάδα για αδυναμίες στο χειρισμό του προσφυγικού και αναφέρθηκε με συγκεκριμένα στοιχεία στις ανεκπλήρωτες, όπως τις χαρακτήρισε, υποσχέσεις των ευρωπαϊκών χωρών. «Σώσαμε 130.000 ανθρώπους πεσμένους στη θάλασσα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα όλους αυτούς τους ανθρώπους θα πρέπει να τους περιθάλψει και να τους μεταφέρει στο εσωτερικό της χώρας.
«Μας είχαν τάξει 200 μηχανήματα ταυτοποίησης, με το ζόρι μας έστειλαν 100 και παραταύτα υπάρχουν αυτές οι φωνές στην Ευρώπη που λένε να βγάλουν την Ελλάδα από τη Σένγκεν», επισήμανε, ενώ αναφερόμενος στους κατοίκους του Αιγαίου τόνισε ότι θα πρέπει να τους απονεμηθεί το Νόμπελ γιατί «διέσωσαν με τον προσωπικό τους αγώνα την αξιοπρέπεια της Ευρώπης».
Σχολιάζοντας το θέμα των αντιδράσεων από κατοίκους για τη δημιουργία των κέντρων μετεγκατάστασης προσφύγων είπε ότι οι Έλληνες δεν πρέπει να κλείνονται στη λογική του φόβου, καθώς -όπως υπογράμμισε- «εμείς ήμασταν πάντα μια κοινωνία ανοιχτή».
Για το νέο εκλογικό νόμο δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα τον καταθέσει έγκαιρα γιατί -όπως τόνισε- δεν επιδιώκει να αιφνιδιάσει κανέναν και υπογράμμισε ότι θα επιδιώξει τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση όλων των κομμάτων.
«Ο εκλογικός νόμος θα τολμήσω να πω ότι θα φέρει τεκτονικές αλλαγές, από το σπάσιμο των περιφερειών που δεν τόλμησε κανένας», επισήμανε ο κ. Κουρουμπλής και έκανε γνωστό ότι ο νέος Καλλικράτης αναμένεται να ψηφιστεί μέσα στο ερχόμενο φθινόπωρο. «Θα είναι ένας νέος, αποκεντρωμένος πραγματικά θεσμός, που πιστεύω ότι θα εξασφαλίζει την και τη σταδιακή δημοσιονομική αποκατάσταση των υποχρεώσεων του κεντρικού κράτους προς την αυτοδιοίκηση», είπε και κατέληξε: «Στόχος μας είναι μια πολυεπίπεδη διακυβέρνηση με επιτελικό κράτος, με αποκεντρωμένες και αποσαφηνισμένες αρμοδιότητες στους δύο βαθμούς αυτοδιοίκησης».
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου