Πρωτοχρονιά στην Times Square της Νέας Υόρκης | Epirus World

Πρωτοχρονιά στην Times Square της Νέας Υόρκης

Πάνω από ένα εκατομμύριο άτομα συγκεντρώθηκαν στην Times Square της Νέας Υόρκης κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας αργά την Πέμπτη, για να γιορτάσουν την έλευση του 2016 με την παράδοση της κρυστάλλινης μπάλας που πέφτει στον άξονα ενός στύλου για να σημειώσει την αλλαγή έτους.
Δεκάδες κόσμου άρχισε να φτάνει στην περιοχή νωρίτερα, προετοιμασμένου να μείνουν ώρες στο κρύο πριν ξεκινήσουν οι επίσημοι εορτασμοί στις 6:00 μ.μ. τοπικής ώρας (1:00 π.μ. της Παρασκευής, ώρα Ελλάδας).
new1
Η αστυνομία είχε λάβει εντατικά μέτρα για την ασφάλεια σε ένα παραδοσιακό ετήσιο συμβάν το οποίο συμβολίζει την «εμπειρία της Νέας Υόρκης» για πολλούς επισκέπτες, στη μεγαλύτερη πόλη των Ηνωμένων Πολιτειών.
Περίπου 6.000 αστυνομικοί (ένστολοι και με πολιτικά), 500 παραπάνω από τις περσινή εκδήλωση, αναμένονονταν στην περιοχή την παραμονή, με την υποστήριξη έφιππων περιπολιών, σκύλων ειδικά εκπαιδευμένων για την ανίχνευση βομβών, ανιχνευτές ραδιενέργειας και άλλου είδους τεχνολογίας.
new2
Πριν μπουν στην πλατεία των Τάιμς, οι επισκέπτες έπρεπε να περάσουν αυστηρούς ελέγχους. Απαγορεύτηκαν τα σακίδια ώμου και οι μεγάλες τσάντες, έψαξαν τις μικρότερες και σκανάρισαν τα άτομα με μηχανήματα.
Μέσα στην Times Square, οι επισκέπτες οδηγήθηκαν σε συγκεκριμένα σημεία που επέβλεπαν αστυνομικές δυνάμεις. Αφού έμπαιναν, δεν μπορούσαν να βγουν και να ξαναμπούν.
new3
«Έχουμε τη δυνατότητα εδώ να φιλοξενήσουμε έναν τέτοιας (έκτασης) εορτασμό και να βεβαιωθούμε ότι είναι ιδιαίτερα ασφαλής», είπε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάσιο σε μια συνέντευξη στο κανάλι CNN. «Θα δείτε πολλούς αστυνομικούς με στολή και κανονικό οπλισμό αλλά θα δείτε και αξιωματικούς με βαρύ οπλισμό», πρόσθεσε.
Η φημισμένη μπάλα της Νέας Υόρκης είναι διαμέτρου 3,66 μέτρων και ζυγίζει σχεδόν 6 τόνους. Γλυστράει πάνω σε έναν στύλο στη ταράτσα ενός κτιρίου στον αριθμό 1 της Times Square, στη νότια πλευρά της πλατείας, ξεκινώντας ακριβώς στις 11:59 και διανύοντας 43 μέτρα σε 1 λεπτό, για να καταλήξει στη βάση του στύλου ακριβώς τα μεσάνυχτα.
new4
Πάνω από 100 εκατομμύρια Αμερικανών και 1 εκατομμύριο άτομα παγκόσμια αναμένονταν να παρακολουθήσουν το γεγονός από την τηλεόραση.
Στο μεταξύ, στο Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης 530 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Πόλης της Νέας Υόρκης, ένας 25χρονος συνελήφθη την Τετάρτη με την κατηγορία ότι σχεδίαζε επίθεση σε εστιατόριο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και ότι προσπάθησε να δώσει υλική υποστήριξη στο Ισλαμικό Κράτος, είπε το υπουργείο Δικαιοσύνης χθες. Η πόλη ακύρωσε μια επίδειξη πυροτεχνημάτων χωρίς να δώσει εξήγηση.
new5
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου