Τα φαντασμαγορικά σπίτια των gypsy queens | Epirus World

Τα φαντασμαγορικά σπίτια των gypsy queens

Όταν ο Sébastien Cuvelier άρχισε να φωτογραφίζει τα υπέροχα σπίτια των εύπορων Ρομά στη Ρουμανία, το 2011, ένα πράγμα του έγινε ξεκάθαρο: στις κοινότητες που συνάντησε, οι γυναίκες είχαν την κυριαρχία. Ως αποτέλεσμα, έστρεψε το ενδιαφέρον του στις γυναίκες πάνω στις οποίες βασίστηκε το βιβλίο του «Gypsy Queens» που εκδόθηκε πριν από μερικά χρόνια.
«Είδα αυτές τις γυναίκες ως την ψυχή των κοινοτήτων. Είναι αυτές που δίνουν ζωή σε αυτά τα σπίτια, που πραγματικά μοιάζουν με κινηματογραφικές υπερπαραγωγες», λέει ο καλλιτέχνης σε συνέντευξη.
Μέσα σε διάστημα δυο ετών, ο Cuvelier επισκέφτηκε τη Ρουμανία τέσσερις φορές όπου και φωτογράφισε πέντε κοινότητες Ρομά: Buzescu, Ciurea, Ivesti, Liesti, και Strehaia. Ο ίδιος, κατά τη συναναστροφή του με τους αθίγγανους, συμπέρανε-και το καταθέτει- ότι οι ίδιοι είναι  υπερήφανοι για την καταγωγή τους.
«Πολλοί Ρομά είναι απογοητευμένοι από τον τρόπο που τους φέρεται το ευρύ κοινό και πιστεύω ότι αυτός είναι ένας τρόπος για τις συγκεκριμένες κοινότητες να πουν ''υπάρχω και εγώ και αυτός είμαι''».
GypsyQueen1GypsyQueen3GypsyQueen4GypsyQueen5GypsyQueen6GypsyQueen7GypsyQueen8GypsyQueen9GypsyQueen10
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου