Επιστρέφει το κλασικό DMC-12 | Epirus World

Επιστρέφει το κλασικό DMC-12

Η αμερικάνικη DeLorean Motor Company θα ανακατασκευάσει το κλασικό DMC-12, κάνοντας χρήση σύγχρονης τεχνολογίας και θα το πουλά ως «νέο» για 100 χιλιάρικα.
Το DeLorean DMC-12 έγινε διάσημο με τη συμμετοχή του στην ταινία «Back to the Future» (Ταξίδι στο μέλλον). Λιγότερα από 9.000 αντίτυπα του μοντέλου φτιάχτηκαν από το 1981 έως το 1983 σε ένα εργοστάσιο που βρίσκεται έξω από το Μπέλφαστ της Β. Ιρλανδίας. Όλα τους διαθέτουν αμάξωμα από ανοξείδωτο ατσάλι, πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω (gullwing), πάτωμα από fiberglass και V6 κινητήρα 2,85 λίτρων και 130 ίππων.
Φαίνεται λοιπόν, πως το DeLorean DMC-12 επιστρέφει το 2017. Σε περίπτωση που μπερδευτήκατε, δεν μιλάμε για κάποιο νέο μοντέλο, αλλά για το ίδιο το κλασικό DMC-12. Βλέπετε, χάρη σε μία αλλαγή στην αμερικανική νομοθεσία, επιτρέπετε σε εταιρίες κατασκευής αυτοκινήτων ρεπλίκα (25 ετών ή παλαιότερων και μέχρι 325 το χρόνο) να μην υπόκεινται στις ίδιες προδιαγραφές με τις αυτοκινητοβιομηχανίες.
Σε αυτό το σημείο πρέπει να σημειώσουμε πως στην περίπτωση της DeLorean Motor Company που έχει έδρα στο Τέξας, ο όρος «ρεπλίκα» δεν είναι ακριβής αφού η εταιρεία αγόρασε το στοκ της αρχικής DeLorean το 1997 και ισχυρίζεται πως έχει αρκετά εξαρτήματα για να κατασκευάσει περίπου 300 οχήματα. Μάλλον, δηλαδή, μιλάμε για κάποιο «παραθυράκι» του νόμου, πως θεωρεί ρεπλίκα ένα αμάξι που έχει συναρμολογηθεί από αυθεντικά μέρη.
Οριστική απόφαση ακόμα δεν έχει παρθεί ακόμα για το τι κινητήρας θα κινεί τη νέα εκδοχή του DMC-12, με τους ανθρώπους της εταιρείας να προσανατολίζονται στην επιλογή του V6 συνόλου, όπως δηλαδή και το αρχικό αμάξι. Υπάρχουν αρκετές επιλογές, όλες τους σε ένα εύρος 350 – 400 ίππων.
Επιπλέον του κινητήρα, το «νέο» DMC-12 θα έχει ισχυρότερα φρένα, μεγαλύτερους τροχούς, αναβαθμισμένη ανάρτηση και εκσυγχρονισμένο εσωτερικό. Αναμένεται να λανσαριστεί το 2017 με τιμή κοντά στα 100.000 δολάρια.
dmc02dmc03dmc04
Πηγή: autotriti.gr
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου