Δεν υπάρχει εξέταση αίματος που να υποκαθιστά την αμνιοπαρακέντηση | Epirus World

Δεν υπάρχει εξέταση αίματος που να υποκαθιστά την αμνιοπαρακέντηση

Δεν υπάρχει εξέταση αίματος που να υποκαθιστά την αμνιοπαρακέντηση, δηλώνει κατηγορηματικά η καθηγήτρια εμβρυολογίας- ιστολογίας του ΑΠΘ Κοκόνα Κουζή Κολλιάκου εξηγώντας πως μπορεί η εξέταση αίματος να έχει ελαττώσει τον αριθμό των μητέρων που θα παραπεμφθούν για αμνιοπαρακέντηση κατά 87%, ωστόσο ανιχνεύει μόνο αριθμητικές βλάβες στα χρωμοσώματα, σε αντίθεση με την αμνιοπαρακέντηση που ανιχνεύει και τις ποιοτικές. (Οι αριθμητικές βλάβες οι λεγόμενες τρισωμίες, ή μονοσωμίες, δείχνουν πολύ σοβαρές παθολογικές βλάβες σε όλα τα συστήματα του οργανισμού του εμβρύου).
Ο λόγος που η εξέταση αίματος, δεν μπορεί σε αυτή τη φάση να υποκαταστήσει την αμνιοπαρακέντηση, όπως τονίζει η κ. Κολλιάκου, είναι ότι ακόμη δεν έχει γίνει εφικτός ο διαχωρισμός του DNA του παιδιού, από αυτό της μητέρας. «Μόνον όταν γίνει αυτό, θα μπορούν οι ειδικοί να κάνουν μέσω του αίματος, όλες τις εξετάσεις που σήμερα διενεργούνται με την αμνειοπαρακέντηση», είπε σε συνέντευξή της στο Πρακτορείο FM.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου