Η πλειοψηφία των Πολωνών τάσσεται εναντίον της υποδοχής προσφύγων | Epirus World

Η πλειοψηφία των Πολωνών τάσσεται εναντίον της υποδοχής προσφύγων

Η πλειονότητα των Πολωνών (53%) εναντιώνεται στην υποδοχή προσφύγων στη χώρα τους, ανεξαρτήτως της χώρας προέλευσής τους, ενώ ένα ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό (63%) τάσσεται εναντίον των προσφύγων ειδικά από την Αφρική και τη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα.
Η δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε από το ινστιτούτο CBOS από την 7η ως την 14η Ιανουαρίου σε δείγμα 1.063 ανθρώπων, κατέδειξε ότι το 37% θα αποδεχόταν την «προσωρινή υποδοχή» προσφύγων ωσότου να μπορέσουν να επιστρέψουν στις πατρίδες τους, ενώ μόλις το 4% τάσσεται υπέρ της υποδοχής τους στην Πολωνία άνευ όρων.
Τα ποσοστά αυτά είναι πρακτικά αμετάβλητα από την προηγούμενη δημοσκόπηση του ίδιου ινστιτούτου, τον Δεκέμβριο του 2015.
Βασιζόμενος στο εντεινόμενο αντιμεταναστευτικό αίσθημα, ο «αντισυστημικός» βουλευτής Πάβελ Κούκιζ, ηγέτης του τρίτου ισχυρότερου κόμματος στο πολωνικό κοινοβούλιο, πρότεινε την περασμένη εβδομάδα να διεξαχθεί δημοψήφισμα σχετικά με το σχέδιο ανακατανομής των προσφύγων που έχει προταθεί από την ΕΕ.
Το συντηρητικό κυβερνών κόμμα του Νόμου και της Δικαιοσύνης (PiS) ήδη εκφράζει έντονες επιφυλάξεις για την υποδοχή προσφύγων, παρότι δηλώνει ότι θα τηρήσει τη συμφωνία στην οποία είχε καταλήξει η προηγούμενη, φιλελεύθερη κυβέρνηση να υποδεχθεί 7.000 σε εθελοντική βάση και όχι στο πλαίσιο της ανακατανομής που εισηγήθηκε η ΕΕ.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου