Στα πρόθυρα πολιτικού χάους η πΓΔΜ | Epirus World

Στα πρόθυρα πολιτικού χάους η πΓΔΜ

Η Κεντρική Επιτροπή του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης (SDSM) αποφάσισε το βράδυ της Τετάρτης να μην συμμετάσχει το κόμμα αυτό στις πρόωρες εκλογές που αποφάσισε για τις 24 Απριλίου το κόμμα VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι.
Ο αρχηγός του SDSM Ζόραν Ζάεβ δήλωσε ότι η αντιπολίτευση δεν θα συμμετάσχει στις εκλογές στις 24 Απριλίου επειδή δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για έντιμες και δημοκρατικές εκλογές και ζήτησε να αναβληθούν αυτές μέχρι να διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες που θα διασφαλίζουν αδιάβλητες εκλογές.
Την Δευτέρα, η Βουλή της ΠΓΔΜ επικύρωσε την παραίτηση του Νίκολα Γκρούεφσκι από το αξίωμα του πρωθυπουργού, μετά από δικό του αίτημα και στη συνέχεια ανέδειξε μία υπηρεσιακή κυβέρνηση η οποία θα οδηγήσει τη χώρα στις πρόωρες εκλογές στις 24 Απριλίου. Επικεφαλής της μεταβατικής κυβέρνησης ορίστηκε ο γενικός γραμματέας του VMRO-DPMNE Έμιλ Ντιμιτρίεφ.
Η αντιπολίτευση σημείωσε ότι ο χρόνος μέχρι τις εκλογές στις 24 Απριλίου δεν επαρκεί για την εκκαθάριση των εκλογικών καταλόγων , ενώ ζητά να διασφαλιστεί η ελευθερία του Τύπου και να εκλείψει ο έλεγχος και οι παρεμβάσεις του κόμματος του Ν. Γκρούεφσκι στον τρόπο λειτουργίας των μέσων μαζικής ενημέρωσης.
Ο Νίκολα Γκρούεφσκι από τη μεριά του, έχει κατηγορήσει τον Ζόραν Ζάεβ ότι αναζητά δικαιολογίες για να αποφύγει τις εκλογές στις 24 Απριλίου, επειδή γνωρίζει ότι θα ηττηθεί σε αυτές.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου