Παγκρήτιος διαγωνισμός ελαιολάδου | Epirus World

Παγκρήτιος διαγωνισμός ελαιολάδου

Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ελαιολάδου της Κρήτης, διοργανώνουν τον 2ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου (Cretan Olive Oil Competition) από 18 - 20 Μαρτίου 2016 στο Ρέθυμνο.
Η επιτυχής διεξαγωγή και η μεγάλη συμμετοχή στον 1ο διαγωνισμό το 2015, καθώς και οι πολλές διακρίσεις από το εξωτερικό, που ακολούθησαν, για τα βραβευμένα κρητικά ελαιόλαδα, αποτέλεσαν κίνητρα αναζήτησης για βελτίωση της ποιότητας των τυποποιημένων Κρητικών ελαιόλαδων, τα οποία μπορούν να διακριθούν, τόσο στην εγχώρια όσο και παγκόσμια αγορά.
Για τους λόγους αυτού, η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης, οργανώνει, για δεύτερη συνεχή χρονιά το διαγωνισμό, καθιερώνοντας πλέον ως θεσμό τον Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου, απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα σε όλους τους παραγωγούς και όσους τυποποιούν Κρητικό Ελαιόλαδο ώστε να στηρίξουν την ανάδειξη το προϊόν ως τον κύριο «πρεσβευτή» της παραγωγής και των εξαγωγών, του πρωτογενή τομέα του νησιού της Κρήτης.
Σύμφωνα με τους υπεύθυνους των φορέων της Σύμπραξης, η συμμετοχή των ποιοτικών τυποποιημένων κρητικών ελαιόλαδων στο διαγωνισμό έχει ως αποτέλεσμα: «Την ανάδειξη των ιδιαίτερων οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του ποιοτικού και επώνυμου Κρητικού ελαιολάδου. Τη βελτίωση της τεχνογνωσίας γύρω από το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, άρα και την ποιοτική του αναβάθμιση. Την ενδυνάμωση της εικόνας του Κρητικού ελαιόλαδου και την προβολή του εντός και εκτός της χώρας μας».
Και φέτος, η κριτική επιτροπή θα απαρτίζεται από καταρτισμένους γευσιγνώστες κι από τους τέσσερις νομούς της Κρήτης, με επικεφαλής εκπρόσωπο του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου με τεράστια εμπειρία σε διεθνείς διαγωνισμούς.
Η αξιολόγηση των δειγμάτων θα πραγματοποιηθεί στο διαπιστευμένο ργανοληπτικό Εργαστήριο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ρεθύμνης. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα τηλέφωνα της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Κρήτης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν πληροφορίες στα τηλέφωνα: Για το Ηράκλειο 2813 410217-18 και για το Ρέθυμνο 28313 40705 - 6979552591
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου