Συναγερμός για τη σύλληψη δύο υπόπτων τζιχαντιστών στην Αλεξανδρούπολη | Epirus World

Συναγερμός για τη σύλληψη δύο υπόπτων τζιχαντιστών στην Αλεξανδρούπολη

Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ΕΥΠ και Ελληνική Αστυνομία ασχολούνται με την υπόθεση σύλληψης δύο υπόπτων για τζιχαντ στην Αλεξανδρούπολη, δύο ανδρών από τη Βοσνία και την Υεμένη που ταξίδευαν με σουηδικά διαβατήρια. Πρόκειται για έναν 29χρονο από τη Βοσνία ο οποίος το 2005 είχε συλληφθεί καθώς σε έλεγχο στο σπίτι του είχαν βρεθεί ποσότητα εκρηκτικών, ζώνη με εκρηκτικά και ένα βίντεο με τρομοκρατικές απειλές κατά του Καπιτωλίου και του Λευκού Οίκου.
Ο νεαρός είχε δικαστεί και καταδικαστεί σε 14ετή φυλάκιση και αφότου εξέτισε μέρος της ποινής του αφέθηκε ελεύθερος και πήγε στη Σουηδία όπου ζήτησε πολιτικό άσυλο.
Μαζί του συνελήφθη κι ένας 20χρονος άνδρας από την Υεμένη, ο οποίος επίσης είχε σουηδικό διαβατήριο.
Οι δύο άνδρες ελέγχθησαν από τις ελληνικές Αρχές και πάνω τους βρέθηκε ένα μαχαίρι- χατζάρα σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες. Ο περαιτέρω έλεγχος αποκάλυψε πως οι σουηδικές αρχές είχαν δώσει εντολή για διακριτική παρακολούθησή τους και πως έχουν ασχοληθεί μαζί τους, ειδικά με τον πρώτο, οι Ευρωπαϊκές Μυστικές Υπηρεσίες.
Οι δύο άνδρες κρατούνται για να παραπεμφθούν στον ανακριτή την Τρίτη. Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν είναι κακουργηματικού χαρακτήρα και αφορά κατοχή πολεμικού υλικού με σκοπό τον εφοδιασμό τρομοκρατικής οργάνωσης. Σύμφωνα με το ΑΠΕ στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, όπου βρίσκονται μέχρι στιγμής, αρνούνται να απαντήσουν στις ερωτήσεις των αστυνομικών.
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, στόχος τους ήταν να περάσουν από τον Έβρο στην Τουρκία και από εκεί στη Συρία.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου