Αεροπορική εταιρεία ετοιμάζει τη μεγαλύτερη σε διάρκεια πτήση χωρίς στάση | Epirus World

Αεροπορική εταιρεία ετοιμάζει τη μεγαλύτερη σε διάρκεια πτήση χωρίς στάση

Τη μεγαλύτερη σε διάρκεια πτήση χωρίς στάση εξετάζει να κάνει η αεροπορική εταιρεία Qatar Airways. Πρόκειται για πτήση από την πρωτεύουσα του Κατάρ, Ντόχα μέχρι το Ώκλαντ στη Νέα Ζηλανδία η οποία έχει απόσταση 9.000 μίλια και θα διαρκεί πάνω από 18 ώρες.
Κάνοντας αυτή την πτήση θα ξεπεράσει τον σημερινό κάτοχο του ρεκόρ (για τις πτήσεις που είναι εν ενεργεία όχι τις παλιότερες) την εταιρεία Qantas με το ταξίδι από το Σίδνεϊ προς το Ντάλας. Η αποκάλυψη έγινε κατά τη διάρκεια συνέντευξης με τον Διευθύνοντα Συμβούλου της Qatar Airways, Akbar Al Baker. Η πτήση είναι περίπου 9.000 μίλια και θα διαρκέσει 18 ώρες και 34 λεπτά, γεγονός που θα την καθιστά τη μεγαλύτερη σε διάρκεια στον κόσμο σύμφωνα με την βρετανική Mirror. Όπως είπε ο Al Baker η εταιρεία του σχεδιάζει να κάνει κι άλλες μεγαλύτερης διάρκειας πτήσεις συμπεριλαμβανομένης επίσης ακόμη μίας από τη Ντόχα προς στο Σαντιάγκο, στη Χιλή. Αυτή η πτήση θα αποτελεί ένα ταξίδι  8950 μιλίων με διάρκεια 18 ώρες και 25 λεπτά, πράγμα το οποίο θα την καθιστά τη δεύτερη μεγαλύτερη πτήση σε διάρκεια στον κόσμο.
Η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει για τις πτήσεις με αυτές τις νέες διαδρομές τα αεροσκάφη Boeing 777-200LR τα οποία διαθέτουν 217 καθίσματα στην οικονομική θέση και 42 στη business class και θα μπορεί να κάνει ένα ταξίδι 10.900 μιλίων όταν είναι γεμάτο από καύσιμα. Η εταιρεία μάλιστα αναμένει να παραλάβει νέα αεροσκάφη με τις πρώτες παραδόσεις να γίνονται το 2018.  Σύμφωνα βέβαια με την Guardian πριν γίνει η πρώτη πτήση της Qatar, η Emirates θα εγκαινιάσει ένα νέο δρομολόγιο από το Ντουμπάι προς την Πόλη του Παναμά στις 31 Μαρτίου. Η πτήση της Emirates θα διαρκεί 17 ώρες 41 λεπτά αλλά σύντομα θα έρθει η πτήση της Qatar να την ξεπεράσει.
Αξίζει να αναφερθεί ότι η εταιρεία που είχε παλιότερα το ρεκόρ αλλά πλέον έχουν σταματήσει οι πτήσεις της συγκεκριμένης διαδρομής είναι η Singapore Airlines, η οποία λέγεται ότι σκοπεύει το 2018 να επαναφέρει τη σύνδεση Νέα Υόρκη- Σιγκαπούρη, που διεκόπη το 2013, και η οποία διαρκούσε 18 ώρες και 50 λεπτά καλύπτοντας 9.535 μίλια.
qatar01qatar02qatar03
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου