Μητσοτάκης: Το τρίτο μνημόνιο ήταν αχρείαστο και εσείς μας το φορέσατε | Epirus World

Μητσοτάκης: Το τρίτο μνημόνιο ήταν αχρείαστο και εσείς μας το φορέσατε

«Το τρίτο μνημόνιο ήταν αχρείαστο και εσείς μας το φορέσατε. Για να το πω και στα αγγλικά... It's the IMF, Euclid!» ήταν η απάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, αρχίζοντας τη δευτερολογία του και σε προσωπικό ύφος συνέχισε: «Μου είπατε να διαλέξω αν είμαι με τα τρακτέρ ή με το ΔΝΤ. Σας απαντώ λοιπόν πως δεν είμαι ούτε με τα τρακτέρ, ούτε με το ΔΝΤ. Εσείς ήσασταν με τα τρακτέρ μέχρι που πήγατε με το ΔΝΤ. Με κατηγορήσατε ότι εγώ εκλέγομαι στα Βόρεια Προάστια. Σας θυμίζω πως είμαι εκλεγμένος βουλευτής Β΄ Αθηνών όπου δεν υπάρχει μόνο η Εκάλη αλλά και το Περιστέρι. Εσείς πήρατε το δαχτυλίδι από τον κ. Αλαβάνο και μετά εκλεχθήκατε  από ένα συνέδριο 600 ατόμων. Εγώ εκλέχθηκα από μια ανοιχτή διαδικασία όπου με ψήφισε η βάση της Νέας Δημοκρατίας».
Στη συνέχεια της δευτερολογίας του ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Επιμένουμε στη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις γιατί είναι ένα δίκαιο μέτρο προς το δημόσιο συμφέρον. Για τις επιχορηγήσεις των ασφαλιστικών ταμείων και τι προβλέπαμε εμείς ως Νέα Δημοκρατία: Είπατε ότι προβλέπαμε 9,6 δισ. ευρώ. Φοβάμαι ότι αλλάξατε τη λάθος στήλη. Ζητούσε πραγματικά η Τρόικα πρόσθετα μέτρα, όταν εμείς ολοκληρώναμε τη διαπραγμάτευση»;
Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης, σε μια αποστροφή που προκάλεσε αντιδράσεις στην αίθουσα της ολομέλειας τόνισε πως: «Δεν το έκρυψα ποτέ ότι κι εμείς κάναμε διορισμούς με κομματικά κριτήρια. Όταν, όμως, έρχεστε εσείς και  κάνετε τα ίδια και χειρότερα, μην επικαλείστε διαφοροποίηση και ηθικό πλεονέκτημα».
Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως: «Οι δικές μας προτάσεις απευθύνονται στην σιωπηρή πλειοψηφία της κοινωνίας. Και για να ξέρετε, για να μπορέσεις να μοιράσεις τον πλούτο θα πρέπει πρώτα να τον δημιουργήσεις».
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου