Αρνούνται τη μεταστέγαση οι κάτοικοι της «ζούγκλας του Καλαί» | Epirus World

Αρνούνται τη μεταστέγαση οι κάτοικοι της «ζούγκλας του Καλαί»

Προθεσμία που λήγει απόψε έχουν δώσει οι γαλλικές αρχές στους πρόσφυγες και τους μετανάστες που ζουν στο Καλαί προειδοποιώντας πως θα γκρεμίσουν με μπουλντόζες το ένα τρίτο του καταυλισμού, της λεγόμενης «ζούγκλας του Καλαί», αφότου 1.500 «ένοικοί» της αρνήθηκαν να την εγκαταλείψουν και να μετακινηθούν στις εγκαταστάσεις που παρέχει η κυβέρνηση.
Οι «κάτοικοι» της «ζούγκλας», σύμφωνα με τη Daily Mail, απέρριψαν τον νέο καταυλισμό, που κόστισε 20 εκατομμύρια λίρες και σχεδιάστηκε για να φιλοξενήσει 1.500 ανθρώπους σε κοντέινερ με ηλεκτρικό ρεύμα, τουαλέτα, τρεχούμενο νερό και θέρμανση, λέγοντας- σύμφωνα πάντα με τη βρετανική εφημερίδα- πως μοιάζει με «φυλακή».
Ωστόσο η γαλλική κυβέρνηση προειδοποίησε τους πρόσφυγες με «έξωση», δίνοντάς τους προθεσμία έως σήμερα το βράδυ για να εγκαταλείψουν τις σκηνές τους πριν τις ισοπεδώσουν οι μπουλντόζες αύριο.
Οι κάτοικοι της «ζούγκλας» λένε πως θέλουν να παραμείνουν στις σκηνές τους.
«Εμείς, οι κάτοικοι της ζούγκλας του Καλαί, ενωμένοι, με σεβασμό απορρίπτουμε το αίτημα της γαλλικής κυβέρνησης με στόχο τον περιορισμό της ζούγκλας. Αποφασίσαμε να παραμείνουμε εκεί που είμαστε και ειρηνικά αντιστεκόμαστε στα κυβερνητικά σχέδια για καταστροφή των σπιτιών μας. Παρακαλούμε τις γαλλικές αρχές και τη διεθνή κοινότητα να καταλάβουν την κατάστασή μας και να σεβαστούν τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα», αναφέρουν οι κάτοικοι της ζούγκλας σε ανακοίνωσή τους.
Σύμφωνα με εθελοντές που εργάζονται στη ζούγκλα, οι ένοικοί της δεν θέλουν να μετακινηθούν στον νέο καταυλισμό επειδή μοιάζει με «κέντρο κράτησης».
«Μας έδωσαν μόλις τρεις ημέρες για να μεταφέρουμε περισσότερους από 1500 ανθρώπους, ανάμεσά τους 300 γυναίκες και 60 παιδιά», ανέφεραν οι εθελοντές της οργάνωσης HelpRefugees UK σε ανακοίνωσή τους τη Δευτέρα.
Στη ζούγκλα του Καλαί εκτιμάται πως ζουν τουλάχιστον 600 άνθρωποι και στόχος της γαλλικής κυβέρνησης είναι να περιορίσει τους μετανάστες και πρόσφυγες που ζουν στην περιοχή σε 2000.
franscsac8franscsac7franscsac6franscsac5franscsac4franscsac3franscsac2franscsac1

Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου