Συνεχίζεται ο διάλογος κυβέρνησης και επιστημονικού κλάδου για την επίτευξη συμφωνίας | Epirus World

Συνεχίζεται ο διάλογος κυβέρνησης και επιστημονικού κλάδου για την επίτευξη συμφωνίας

Το πλαίσιο συζήτησης για την ελάφρυνσης των υπέρμετρων επιβαρύνσεων τέθηκε στη σημερινή συνάντηση, στο υπουργείο Εργασίας, του γενικού γραμματέα Νίκου Φράγκου με τους εμπειρογνώμονες των επιστημόνων, στο πλαίσιο του συνεχιζόμενου διάλογου που έχει ξεκινήσει με τους εκπροσώπους των επιστημονικών φορέων και των ελεύθερων επαγγελματιών.
Στόχος είναι να βρεθεί μια κοινή γραμμή πλεύσης μεταξύ δύο πλευρών πάνω στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το υπουργείο, θέλοντας να εφαρμόσει ένα ασφαλιστικό σύστημα που θα έχει ως κύρια χαρακτηριστικά τη δικαιοσύνη, την ισονομία και δίκαιους κανόνες για όλους τους Έλληνες, είναι έτοιμο να συζητήσει με όλη την ελληνική κοινωνία και όλες τις κοινωνικές ομάδες μεταξύ αυτών οι αγρότες, οι εργαζόμενοι στον Τύπο και άλλες επαγγελματικές ομάδες, ώστε το νέο ασφαλιστικό να λαμβάνει υπόψη όλες τις ιδιαιτερότητες τους.
Για να συμβεί αυτό, τονίζει το υπουργείο Εργασίας, πρέπει να υπάρχει διάθεση αλληλοκατανόησης που θα λαμβάνει υπόψη και άλλες κοινωνικές ομάδες, όπως οι άνεργοι, αλλά και την κακή κατάσταση της οικονομίας που συνοδεύτηκε με αλλεπάλληλες μειώσεις στις συντάξεις.
Την ίδια ώρα, σε κατάληψης του δικαστικού μεγάρου της πόλης προχωρούν αύριο το πρωί οι δικηγόροι της Τρίπολης, με απόφαση του τοπικού δικηγορικού συλλόγου, στο πλαίσιο της γενικής απεργίας, διαμαρτυρόμενοι κατά του προτεινόμενου ασφαλιστικού νόμου.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου