Θρίλερ με νέες μειώσεις στις συντάξεις | Epirus World

Θρίλερ με νέες μειώσεις στις συντάξεις

Μπροστά σε ένα νέο θρίλερ για το Ασφαλιστικό βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση. Από τη μία στο εσωτερικό το κίνημα της γραβάτας και των τρακτέρ πιέζουν αφόρητα την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, από την άλλη η τρόικα εμφανίζεται με διαφορετικές γραμμές.
Πλέον το θέμα των μειώσεων στις κύριες συντάξεις, η τελευταία γραμμή άμυνας της κυβέρνησης, μπαίνει για τα καλά στο τραπέζι από το ΔΝΤ, ενώ από την άλλη η Κομισιόν φέρεται να εστιάζει στις αυξήσεις των εισφορών και να μην τις δέχεται.
Συγκεκριμένα δραστικές μειώσεις στις κύριες συντάξεις φέρεται να ζητούν οι θεσμοί (το ΔΝΤ), όπως αποκάλυψαν πηγές του υπουργείου Εργασίας, μετά την τηλεδιάσκεψη που είχαν στελέχη του υπουργείου Εργασίας με τεχνικά κλιμάκια των θεσμών για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Ωστόσο, λίγο αργότερα πηγές του υπουργείου Εργασίας ανέφεραν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι η τηλεδιάσκεψη ήταν διερευνητικού χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν ζητήθηκε δραστική περικοπή συντάξεων.
Πάντως οι εκπρόσωποι των θεσμών φέρεται να εξέφρασαν ανοικτά και τις διαφωνίες τους σχετικά με τα ποσοστά αναπλήρωσης που περιλαμβάνονται στην πρόταση της κυβέρνησης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, καθώς τα θεωρούν ιδιαίτερα υψηλά.
Παράλληλα, ζήτησαν από τα στελέχη του υπουργείου διευκρινίσεις για διάφορα σημεία του νομοσχεδίου, καθώς και στοιχεία για την εθνική σύνταξη. Στην τηλεδιάσκεψη οι δανειστές ρώτησαν αν θα χορηγείται μετά από 15 χρόνια ασφάλισης και αν θα ισχύουν εισοδηματικά κριτήρια.
Το πρωί της Παρασκευής στις 11.30 κοινή συνέντευξη Τύπου θα δώσουν ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Κατρούγκαλος, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, ο κ. Κατρούγκαλος, ο κ. Αποστόλου και η κ. Γεροβασίλη αναμένεται να τοποθετηθούν για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, καθώς και για ενδεχόμενες αλλαγές σε ό,τι αφορά τις κυβερνητικές προτάσεις σχετικά με φορολογικά θέματα των αγροτών, αλλά και των νέων εργαζομένων
Χθες ο Αλέξης Τσίπρας, εκτός από τα σχόλια του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, έγινε δέκτης πιέσεων από την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, να ολοκληρώνει με το Ασφαλιστικό.
Στην απομείωση του χρέους το ΔΝΤ φαίνεται να είναι σύμμαχος, καθώς έχει πολλές φορές θέσει το θέμα και μάλιστα ως προϋπόθεση για να συνεχίσει τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα, αλλά το Ταμείο εμφανίζεται ανυποχώρητο στην ανάγκη να προχωρήσουν γρήγορα δύσκολες μεταρρυθμίσεις.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου