Ζ. Κωνσταντοπούλου: Θα προσφέρουν ανταλλάγματα και σε βουλευτές άλλων κομμάτων για το ασφαλιστικό | Epirus World

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Θα προσφέρουν ανταλλάγματα και σε βουλευτές άλλων κομμάτων για το ασφαλιστικό

Δριμεία κριτική κατά του πρώην συνοδοιπόρου της στον ΣΥΡΙΖΑ και σημερινού πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ασκεί η πρώην πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου. Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Real News» τον χαρακτηρίζει εμμέσως πλην σαφών προδότη και προχωρά ένα βήμα παραπέρα περιγράφοντάς τον ως «καρικατούρα του εαυτού του. Ένα υπόλειμμα εκείνης της ελπίδας την οποία ανέλαβε να ενσαρκώσει και που τόσο εύκολα πρόδωσε». Για την κυβέρνηση λέει πως αντιπροσωπεύει «τον χειρότερο εφιάλτη εκείνων που πίστεψαν ότι ο κ. Τσίπρας θα εκπροσωπούσε την ελπίδα και την ανατροπή».
Όσο για τις δικές της ευθύνες ως προς την υπογραφή του 3ου μνημονίου, δηλώνει αιφνιδιασμένη και λέει ότι συνειδητοποίησε το «μέγεθος της πλήρους προδοσίας της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στο μεσοδιάστημα τέλη Ιουλίου- αρχές Αυγούστου 2015», ευρισκόμενη αντιμέτωπη με ένα «σχέδιο εκκαθάρισης που είχε προσχεδιαστεί και ήταν πολύ δύσκολο πλέον να αναχαιτιστεί». «Τα γεγονότα του καλοκαιριού ξεπέρασαν και το πιο ζοφερό σενάριο και την πιο διεστραμμένη φαντασία. Ήταν ασύλληπτο σε πάρα πολλούς και πάρα πολλές ότι, τελικά, η υπόθεση της Ελλάδας είχε προδοθεί πριν καν διεκδικηθεί», λέει.
Για το ασφαλιστικό η κ. Κωνσταντοπούλου προβλέπει πως θα είναι μια μεγάλη δοκιμασία για την κυβέρνηση και εκτιμά πως μπορεί να περάσει στη Βουλή με τη σύμπραξη «νεομνημονιακών» δυνάμεων (της κυβέρνησης) και παλαιομνημονιακών (όπως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ). Λέει μάλιστα πως η αίσθησή της είναι ότι η κυβέρνηση θα προσφέρει ακόμα και ανταλλάγματα σε επίπεδο κυβερνητικών θέσεων είτε σε διαφωνούντες εντός του ΣΥΡΙΖΑ είτε σε βουλευτές άλλων (μικρότερων) κομμάτων.
Αφήνει σαφή υπονοούμενα για την ίδρυση νέου πολιτικού σχηματισμού, τονίζοντας πως θα κάνει ό,τι χρειαστεί και δεν πρόκειται να αφήσει τον ελληνικό λαό «ανυπεράσπιστο απέναντι στις πιο αδίστακτες και αντικοινωνικές δυνάμεις». Όσο για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον  Γιάννη Βαρουφάκη, τονίζει πως μπορεί να έχουν κάποιες διαφωνίες αλλά σίγουρα όχι τέτοιες που θα την καθιστούσαν αδύνατη
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου