Που θα «χτυπήσει» η πρωτοφανής για τα χρονικά χιονοθύελλα στις ΗΠΑ | Epirus World

Που θα «χτυπήσει» η πρωτοφανής για τα χρονικά χιονοθύελλα στις ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί προετοιμάζονται για να ζήσουν μια χιονοθύελλα –ρεκόρ. Οι ζωές τουλάχιστον 50 εκατομμυρίων ανθρώπων αναμένεται να επηρεαστούν από την σφοδρότατη κακοκαιρία που θα σαρώσει το ανατολικό τμήμα των ΗΠΑ, ενώ το ύψος του χιονιού αναμένεται να φθάσει ή και να ξεπεράσει σε ορισμένες περιοχές τα 60 εκατοστά σήμερα και αύριο Σάββατο.
«Μία σφοδρή χειμερινή καταιγίδα αναμένεται να πλήξει ένα τμήμα των ανατολικών ΗΠΑ το διάστημα ανάμεσα στη Παρασκευή και το βράδυ του Σαββάτου με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές χιονοπτώσεις, τον παγετό, τους θυελλώδεις ανέμους και τις πλημμύρες στις παράκτιες περιοχές» προέβλεψαν οι μετεωρολόγοι.
Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία η καταιγίδα «ενδέχεται να παραλύσει» τα πάντα στο πέρασμά της, ενώ το χιόνι θα ξεπεράσει τα 61 εκατοστά στις περιοχές της Βαλτιμόρης και της Ουάσιγκτον.
Οι αρχές εξέδωσαν προειδοποιήσεις για την πόλη της Νέας Υόρκης όπως επίσης για τμήματα των περιχώρων του Λονγκ Άιλαντ και του Νιου Τζέρσεϊ από νωρίς αύριο το πρωί. Το ύψος του χιονιού ενδέχεται να φθάσει τα 30 εκατοστά σε αυτή την περιοχή, σύμφωνα με τους επιστήμονες. Το ύψος του χιονιού στη νοτιοανατολική Πενσιλβάνια, περιλαμβανομένης της Φιλαδέλφειας, αναμένεται να φθάσει μεταξύ 25 και 42 εκατοστά.
Πιο νότια, παγετός αναμένεται να σημειωθεί στο Κεντάκι και τη Βόρεια Καρολίνα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Ο κυβερνήτης του Τενεσί Μπιλ Χάσλαμ έδωσε εντολή να κλείσουν όλες οι κυβερνητικές υπηρεσίες σήμερα λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων.
Εκατομμύρια κάτοικοι που αναμένεται να βρεθούν αντιμέτωποι με την κακοκαιρία σπεύδουν να προετοιμαστούν για την χιονοθύελλα, σχηματίζουν ουρές στα σούπερ μάρκετ κι αγοράζουν μαζικά εμφιαλωμένο νερό, τρόφιμα και άλλες προμήθειες.
Οι εργαζόμενοι στις δημόσιες υπηρεσίες στην περιοχή της Ουάσιγκτον κλήθηκαν να σχολάσουν νωρίτερα σήμερα προκειμένου να προλάβουν να επιτρέψουν στα σπίτια τους ασφαλείς πριν ξεκινήσουν οι χιονοπτώσεις αργότερα. Τα δημόσια σχολεία παρέμειναν κλειστά.
Η Αρχή Δημοσίων Συγκοινωνιών της Μητροπολιτικής Περιοχής της Ουάσιγκτον, σε μια σπάνια απόφασή της ανέστειλε όχι μόνο τα δρομολόγια των λεωφορείων, αλλά και τα δρομολόγια του μετρό από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής έως και την Κυριακή. Περίπου 700.000 άνθρωποι χρησιμοποιούν καθημερινά το μετρό και ποτέ ξανά στα 40 χρόνια της λειτουργίας του το μετρό της πόλης δεν έχει παραμείνει κλειστό για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με την Washington Post.
Η Εθνοφρουρά της Βιρτζίνια ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να αναπτύξει έως και 300 στρατιώτες για να βοηθήσουν στις επιχειρήσεις.
Ακυρώσεις πτήσεων –προβλήματα στους δρόμους
Οι αεροπορικές εταιρείες ακύρωσαν επίσης πτήσεις για σήμερα και αύριο. Μόνο σήμερα, περισσότερες από 2.377 πτήσεις ακυρώθηκαν, οι περισσότερες στα αεροδρόμια της Βόρειας Καρολίνας και της Ουάσιγκτον, σύμφωνα με τον ιστότοπο FlightAware.com. Επιπλέον το αεροδρόμιο της Φιλαδέλφειας γνωστοποίησε ότι θα ακυρώσει όλες τις προγραμματισμένες πτήσεις για αύριο.
Η δήμαρχος της Ουάσιγκτον Μίριελ Μπάουζερ και ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο απηύθυναν έκκληση στους οδηγούς να μην κυκλοφορούν στους δρόμους λόγω των επικίνδυνων συνθηκών.
Ο επικεφαλής μετεωρολόγος της AccuWeather Άλεξ Σοσνόφσκι δήλωσε ότι η χιονοθύελλα κατευθύνεται προς την Ουάσιγκτον και κατατάσσεται στις σφοδρότερες στην ιστορία των ΗΠΑ, «επισκιάζοντας» την καταιγίδα «Snowmageddon» του 2010, όταν το ύψος του χιονιού είχε φθάσει τα 45,2 εκατοστά.
Η μεγαλύτερη χιονοθύελλα που έχει καταγραφεί στην Ουάσιγκτον είναι η καταιγίδα Knickerbocker του 1922, στη διάρκεια της οποίας η αμερικανική πρωτεύουσα είχε θαφτεί κάτω από 71 εκατοστά χιονιού.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου