Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες ενάντια στο Ασφαλιστικό | Epirus World

Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες ενάντια στο Ασφαλιστικό

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους αποφάσισαν πριν λίγο οι εκπρόσωποι 37 μπλόκων από όλη την Ελλάδα που συμμετείχαν σήμερα στην σύσκεψη που συγκάλεσε στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας η Πανελλαδική Επιτροπή των μπλόκων.
Όπως επισήμαναν οι αγρότες, ο αγώνας είναι μονόδρομος και αφορά στην επιβίωση τους και στις προθέσεις τους είναι να αυξηθεί το διάστημα των αποκλεισμών της Εθνικής Οδού σε 6ωρα ημερησίως, σε διαστήματα που θα αποφασίζουν τα κατά τόπους μπλόκα. Η πρόθεσή τους είναι οι αποκλεισμοί να γίνονται συντονισμένα και κατά τις ίδιες ώρες.
nikaia1
Παράλληλα οι αγρότες που όπως επισημαίνουν επιδιώκουν την συγκρότηση ενός λαϊκού μετώπου και με τις λοιπές κοινωνικές δυνάμεις, θα συμμετέχουν δυναμικά και σε ευρύτερες απεργιακές κινητοποιήσεις όπως η γενική απεργία της 4ης Φεβρουαρίου.
Ενώ σχετικά με τη προοπτική διαλόγου με τον Πρωθυπουργό υπογραμμίζουν ότι για να υπάρξει θα πρέπει προηγουμένως να αποσυρθούν οι προτάσεις για το ασφαλιστικό και το φορολογικό και να ξεκινήσει διάλογος από μηδενική βάση τόσο για τα θέματα αυτά όσο και για το κόστος παραγωγής. Σε κάθε περίπτωση ζητούν συγκεκριμένες απαντήσεις από την κυβέρνηση, εφόσον υπάρξει διάλογος, σε συγκεκριμένα ερωτήματα, που αφορούν τον κλάδο τους.
nikaia2
Στις προσθέσεις των αγροτών που συμμετείχαν σήμερα στη σύσκεψη της Νίκαιας είναι να απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής και στα άλλα μπλόκα, προκειμένου να υπάρξει συντονισμός του αγώνα, στη βάση όμως του πλαισίου των αιτημάτων που έχει ήδη καθορίσει η Πανελλαδική Επιτροπή των μπλόκων.
Στο μεταξύ, συμμετοχή στα αγροτικά μπλόκα και στις απεργιακές κινητοποιήσεις αύριο Τετάρτη και μεθαύριο Πέμπτη αποφάσισε η Πανελλαδική Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών. Για την Πέμπτη 28/1 προγραμματίζει εκδήλωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη με την ευκαιρία των εγκαινίων της έκθεσης AGROTICA.
Την αντίθεσή της στα μέτρα για το φορολογικό και το ασφαλιστικό εκφράζει σε ανακοίνωση και η Συντεχνία Αρτοποιών Αθηνών.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου