Με έξοδα της Αρχιεπισκοπής Κύπρου βαπτίστηκαν 15 παιδιά | Epirus World

Με έξοδα της Αρχιεπισκοπής Κύπρου βαπτίστηκαν 15 παιδιά

Βαπτίστηκαν σήμερα με έξοδα της Αρχιεπισκοπής Κύπρου 15 παιδιά , των οποίων οι γονείς δεν μπορούσαν να αναλάβουν το οικονομικό κόστος της βάπτισης.
Τα επτά παιδιά βαφτίστηκαν μαζί στον ιερό ναό της Του Θεού Σοφίας στον Στρόβολο, ενώ τα υπόλοιπα σε ιερούς ναούς, που επέλεξαν οι γονείς τους.
Στο μυστήριο της βάπτισης στον ναό της Του Θεού Σοφίας προέστη ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος. Εντός του ναού τοποθετήθηκαν στη σειρά κολυμβήθρες, μια για το κάθε παιδί και δίπλα από αυτές ήταν ισάριθμοι ιερείς που βοήθησαν τον Αρχιεπίσκοπο στην τέλεση του Μυστηρίου.
Ήταν η πρώτη φορά που πραγματοποιήθηκε ομαδική βάφτιση ορθοδόξων στην Κύπρο.
Το μικρότερο παιδί στην ομαδική βάπτιση είναι ηλικίας έξι μηνών και το μεγαλύτερο πέντε χρονών.
Η Αρχιεπισκοπή προσέφερε όλα τα απαραίτητα (βαφτιστικά ρούχα, λαμπάδες, χρυσά σταυρουδάκια) και παρέθεσε δεξίωση για τις οικογένειες. Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος δήλωσε πως με πολλή χαρά και συγκίνηση έγινε η βάπτιση, προς στήριξη των οικογενειών και τόνισε ότι η Εκκλησία είναι στη διάθεση όσων έχουν δυσκολίες και για άλλες βαπτίσεις.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου