Ξανά με δανεικά η αποπληρωμή των συντάξεων του ΙΚΑ | Epirus World

Ξανά με δανεικά η αποπληρωμή των συντάξεων του ΙΚΑ

Με «εσωτερικό» δάνειο 210 εκατ. ευρώ από τα μειωμένα έως 42% διαθέσιμα που έχει, πλέον, στο ταμείο, θα καταβάλει το ΙΚΑ στις 23 Δεκεμβρίου τις συντάξεις του Ιανουαρίου σε 1.225.000 συνταξιούχους.
Σύμφωνα με την «Ημερησία», ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Κατρούγκαλος, άναψε το «πράσινο φως» για τον ολιγοήμερο δανεισμό του ΙΚΑ (στο διάστημα 22 Δεκεμβρίου - 5 Ιανουαρίου του 2016) από τα συγχωνευμένα Ταμεία του τ. ΟΠΑΔ, των Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων και της ΔΕΗ, λόγω έλλειψης ρευστότητας.
Πρόκειται πλέον για συνήθη πρακτική, αφού οι συντάξεις προκαταβάλλονται, ενώ η είσπραξη των ασφαλιστικών εισφορών γίνεται σε δεύτερο χρόνο. Ωστόσο, το πρόβλημα της ρευστότητας του ΙΚΑ φαίνεται να επιδεινώνεται, καθώς η κρατική επιχορήγηση περιορίζεται, το έλλειμμα διευρύνεται και τα διαθέσιμα μειώνονται.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΙΚΑ, τα διαθέσιμα έχουν μειωθεί κατά 399 εκατ. ευρώ μεταξύ Οκτωβρίου 2014 - Οκτωβρίου του 2015 και δεν ξεπερνούν, μαζί με τα μερίδια του πρώην ΟΠΑΔ στο κοινό κεφάλαιο της ΤτΕ, τα 552 εκατ. ευρώ έναντι 951 εκατ. ευρώ.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου