Ντάισελμπλουμ: Το Ασφαλιστικό πρέπει να γίνει βιώσιμο | Epirus World

Ντάισελμπλουμ: Το Ασφαλιστικό πρέπει να γίνει βιώσιμο

Στις οικονομικές προτεραιότητες για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα όσα αποκόμισε από την οικονομική κρίση που έπληξε χώρες της Ευρωζώνης μίλησε στην πρώτη παρέμβασή του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.
«Βρίσκομαι για πρώτη φορά σε συζήτηση στην ολομέλεια και αισθάνομαι λίγο φοβισμένος» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ντάισελμπλουμ, τονίζοντας πως «ένα από τα πράγματα που μάθαμε κατά τη διάρκεια της κρίσης είναι ότι οι χώρες της Ευρωζώνης θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές. Η επιτυχία εξαρτάται από την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στην εκάστοτε χώρα. Η συμμετοχή στην Ευρωζώνη απαιτεί να μοιραζόμαστε από κοινού τους κινδύνους. Ωστόσο, για να επιτευχθεί αυτό πρέπει πρώτα να εργαστούμε για να ελαττώσουμε τους κινδύνους».
Αναφερόμενος στο Ασφαλιστικό και τις μεταρρυθμίσεις που προβλέπονται για την Ελλάδα, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ υπογράμμισε πως «Το ασφαλιστικό σύστημα πρέπει να γίνει βιώσιμο και ειδικά στην Ελλάδα, αν πρόκειται να υπάρχει διασφάλιση και στο μέλλον. Βέβαια πρέπει να γίνουν και κάποια πράγματα από την Ευρώπη»
Πέραν τούτου ο Ντάισελμπλουμ σημείωσε πως πρέπει να ολοκληρωθούν όλες οι μεταρρυθμίσεις που έχουν προγραμματιστεί, ενώ τόνισε ότι η προστασία των καταθέσεων είναι σημαντική για τους πολίτες και με μία φράση δήλωσε: «Ας το καταφέρουμε».
Παράλληλα, αναγνώρισε ότι το υψηλό χρέος αποτελεί ένα σημαντικό εμπόδιο, το οποίο όμως τόνισε πως «δεν μπορεί να διορθωθεί σύντομα».
«Πρέπει να γίνουμε ευέλικτοι σταθεροί και να μοιραζόμαστε τον κίνδυνο. Πολιτικοί σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να εφαρμόσουν τα συμφωνηθέντα» πρόσθεσε κάνοντας λόγο για «ευρωπαϊκή αλληλεγγύη». «Πώς γίνεται να λειτουργεί μία Ευρωπαϊκή Ένωση αν δεν εφαρμόζουμε τους κανόνες» διερωτήθηκε ο επικεφαλής του Eurogroup.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου