«Η ΕΕ θα εξαναγκαστεί να παραχωρήσει περισσότερο προσωπικό για την φύλαξη των ελληνικών συνόρων» | Epirus World

«Η ΕΕ θα εξαναγκαστεί να παραχωρήσει περισσότερο προσωπικό για την φύλαξη των ελληνικών συνόρων»

«Οι ευρωπαϊκές χώρες θα εξαναγκαστούν να παραχωρήσουν περισσότερο προσωπικό για την φύλαξη των θαλάσσιων ελληνικών συνόρων» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος στο σημερινό φύλλο της ολλανδικής εφημερίδας Handelsblad το οποίο αναφέρεται στην ενόχληση της Αθήνας έναντι της απροθυμίας των άλλων κρατών της ΕΕ να ενισχύσουν την Frontex.
Σημειώνεται, ειδικότερα, πως χθες Πέμπτη, η ελληνική κυβέρνηση κάλεσε την ΕΕ να ενεργοποιήσει τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας.
Όπως αναφέρεται, εδώ και πολλά χρόνια η Frontex δραστηριοποιείται επί ελληνικού εδάφους συντονίζοντας το προσωπικό και μεριμνώντας για την παροχή τεχνογνωσίας και του αναγκαίου εξοπλισμού από την πλευρά των κρατών μελών στα πλαίσια των προσπαθειών συνδρομής των ελληνικών αρχών για την φύλαξη των συνόρων. Δεν διαθέτει όμως, συνεχίζει το δημοσίευμα, ούτε δικό της προσωπικό ούτε εξοπλισμό, με αποτέλεσμα η Αθήνα να εμφανίζεται το τελευταίο διάστημα χολωμένη, καθώς οι Βρυξέλλες είχαν υποσχεθεί βοήθεια για την ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών. Κάτι που όμως, δεν συνέβη ποτέ, επειδή οι κυβερνήσεις των κρατών μελών προτιμούν να χρησιμοποιούν το προσωπικό για την φύλαξη των δικών τους συνόρων και για την διεκπεραίωση αιτήσεων ασύλου, προσθέτει η εφημερίδα.
Είναι χαρακτηριστικό, καταλήγει, ότι ενώ τον Οκτώβριο η Frontex ζήτησε από τα κράτη μέλη να στείλουν 775 άτομα στην Ελλάδα προκειμένου να βοηθήσουν στην δημιουργία των κέντρων υποδοχής και να συνδράμουν στην διαδικασία ταυτοποίησης, δεν κατέστη τελικά δυνατό να βρεθούν περισσότεροι από 448, ενώ ούτε και ο αναγκαίος εξοπλισμός για την δακτυλοσκόπηση των προσφύγων έφτασε ποτέ στην Ελλάδα.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου