Έμμεση παραδοχή Ομπάμα ότι τζιχαντιστές χτύπησαν στην Καλιφόρνια | Epirus World

Έμμεση παραδοχή Ομπάμα ότι τζιχαντιστές χτύπησαν στην Καλιφόρνια

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ διαβεβαίωσε σήμερα ότι η χώρα του δεν θα «τρομοκρατηθεί» μετά το φονικό στο Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνιας, για το οποίο το FBI προκρίνει πλέον το σενάριο της τρομοκρατίας.
«Είμαστε Αμερικανοί. Θα υπερασπιστούμε τις αξίες μας, αυτές μιας ανοικτής και ελεύθερης κοινωνίας. Είμαστε ισχυροί. Είμαστε ανθεκτικοί. Και δεν θα τρομοκρατηθούμε», τόνισε ο Μπαράκ Ομπάμα στην εβδομαδιαία ομιλία του από τον Λευκό Οίκο.
Σύμφωνα με τους ερευνητές του FBI, το φονικό της Τετάρτης, που στοίχισε τη ζωή σε 14 ανθρώπους, είχε προετοιμαστεί λεπτομερώς, Τίποτε ωστόσο δεν δείχνει σ' αυτό το στάδιο πως το ζευγάρι που διέπραξε την επίθεση --η Τασφίν Μαλίκ και ο Σαγέντ Φαρούκ-- αποτελούσαν μέρος μιας μεγάλης οργανωμένης ομάδας ή ενός «πυρήνα».
«Είναι απολύτως δυνατό αυτοί οι δύο δράστες να είχαν ριζοσπαστικοποιηθεί. Αν αυτό συνέβη, καθίσταται φανερή η απειλή στην οποία επικεντρωνόμαστε εδώ και χρόνια: ο κίνδυνος που δημιουργούν άνθρωποι οι οποίοι υποκύπτουν σε βίαιες εξτρεμιστικές ιδεολογίες», υπογράμμισε ο Ομπάμα.
«Γνωρίζουμε πως η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και άλλες ομάδες ενθαρρύνουν ενεργά --σ' όλο τον κόσμο και στη χώρα μας-- ανθρώπους να διαπράττουν τρομερές ενέργειες, συνχά ως μοναχικοί λύκοι», συνέχισε ο αμερικανός πρόεδρος.
Ο Ομπάμα κάλεσε όλους τους Αμερικανούς να παραμείνουν ενωμένοι, κάτι που, όπως είπε, είναι η καλύτερη δυνατή απάντηση για να «τιμήσουμε τις ζωές που χάθηκαν στο Σαν Μπερναρντίνο» και «να στείλουμε ένα μήνυμα» σ' αυτούς που θέλουν να τα βάλουν με τις ΗΠΑ.
Ο αμερικανός πρόεδρος υπογράμμισε επίσης πως η τραγωδία στο Σαν Μπερναρντίνο υπενθυμίζει την ανάγκη να καταστεί δυσκολότερο για τους εγκληματίες να αποκτούν όπλα.
Χαρακτήρισε «παράλογο» το γεγονός ότι δεν απαγορεύεται να αγοράζουν όπλα Αμερικανοί που περιλαμβάνονται στη «λίστα απαγόρευσης πτήσεων».
«Αν είσαι πολύ επικίνδυνος για να επιβιβαστείς σ' ένα αεροπλάνο, είσαι εξ ορισμού πολύ επικίνδυνος για να αγοράσεις όπλα», τόνισε ο Ομπάμα.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος δήλωσε σήμερα σε ιντερνετικό ραδιόφωνο ότι δύο οπαδοί της πραγματοποίησαν την επίθεση την Τετάρτη σε πάρτυ στο κέντρο κοινωνικών υπηρεσιών στην Καλιφόρνια κατά την οποία σκοτώθηκαν 14 άνθρωποι.
«Δύο οπαδοί του Ισλαμικού Κράτους επιτέθηκαν πριν από μερικές ημέρες σε κέντρο στο Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνιας», μετέδωσε ο al-Bayan, ο ραδιοφωνικός σταθμός της εξτρεμιστικής οργάνωσης.
Πρακτορείο ειδήσεων που υποστηρίζει τους τζιχαντιστές του ΙΚ μετέδωσε χθες ότι οι δράστες της επίθεσης ήταν οπαδοί της οργάνωσης.

Πίστη στο Ισλαμικό Κράτος δήλωνε η Τασφίν Μαλίκ

Φωτογραφίες της συντρόφου του Σαίντ Φαρούκ, Τασφίν Μαλίκ, που αιματοκύλησε μαζί του την Καλιφόρνια, σκοτώνοντας 14 άτομα και τραυματίζοντας ακόμα 17 έδωσαν στη δημοσιότητα οι Αμερικανικές Αρχές.
Η Τασφίν Μαλίκ γεννήθηκε στο Πακιστάν και σε μικρή ηλικία μετακόμισε με τον πατέρα της, Γκουλζάρ, στη Σαουδική Αραβία πριν από 25 χρόνια.
Η 27χρονη θεωρείται ότι είχε δηλώσει πίστη στον ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους. Μαζί με τον σύζυγό της, τον 28χρονο Σιέντ Ριζουάν Φαρούκ, εισέβαλλαν σε ένα κέντρο αποκατάστασης στο Σαν Μπερναρντίνο στην Καλιφόρνια την Τετάρτη, ανοίγοντας πυρ, στην πιο αιματηρή επίθεση στις ΗΠΑ τα τελευταία τρία χρόνια.
Οι ΗΠΑ πλέον έχουν επεκτείνει τις έρευνές τους στο Πακιστάν και τη Σαουδική Αραβία, αναζητώντας αυτό που οδήγησε την Μαλίκ και τον σύζυγό της να αφήσουν τη κόρη τους τους στη μητέρα του και να πιάσουν τα όπλα.
malik
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου