Ιταλικός «μπόμπος» από τη Benelli | Epirus World

Ιταλικός «μπόμπος» από τη Benelli

Το NSX125 της Honda «σαρώνει» στις πωλήσεις παγκοσμίως στηριζόμενο κυρίως στη «μόδα» που κληρονόμησε από 2 προγόνους του που άφησαν εποχή.
Το αξέχαστο «ζετάκι» ή «μπόμπο» και το αξιαγάπητο monkey, τα οποία κατέχουν ξεχωριστή θέση στις αναμνήσεις μας και νοσταλγούμε να τα ξαναδούμε στις εκθέσεις μοτοσικλετών.
Το Benelli Tornado Naked T που «ξεμύτισε απ’ τ’ αυγό του» στην EICMA 2015, αποτελεί την προσπάθεια της Benelli να κερδίσει ένα κομμάτι από την πίτα των πωλήσεων σε μία κατηγορία όπου ουσιαστικά κυριαρχούν οι Ασιάτες κατασκευαστές, κυρίως οι Κινέζοι.
Και αυτό που αξίζει ιδιαίτερης αναφοράς είναι ότι η σημερινή Benelli εξακολουθεί να διατηρεί τα κέντρα σχεδίασης και διοίκησης της εταιρείας στο Pesaro αλλά η γραμμή παραγωγής των μοντέλων της βρίσκεται πλέον στην Κίνα.
Διατίθεται με δύο παρόμοιους αερόψυκτους μονοκύλινδρους κινητήρες, 125 και 135 κυβικών, με 4 βαλβίδες και 2 μπουζί, οι οποίοι αποδίδουν 12 «τραχείς» ίππους.
Το μικρούλι ΤΝΤ αποτελεί μια στιλιστική εναλλακτική πρόταση απέναντι στην απήχηση του NSX125 και η Benelli προφανώς εκμεταλλεύεται τη φήμη που έχει το μοναδικό street-fighter Benelli «TnT» βαφτίζοντάς το με το μακροσκελές όνομα «Tornado Naked T».
Αυτή η παρομοίωση μπορεί να φανεί υπερβολική, ωστόσο αυτός ο «μικρός σίφουνας» είναι ένα παιχνιδιάρικο μεταφορικό μέσο για να κινηθείς στη γειτονιά μέχρι το σούπερ μάρκετ ή το περίπτερο, σαν δεύτερο μηχανάκι για όλη την οικογένεια...
Με τροχούς 12”, ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι και πίσω αμορτισέρ με προφόρτιση ελατηρίου, το Benelli Tornado Naked T του 2016 διαθέτει ελκυστική εμφάνιση. Αναμένεται να κυκλοφορήσει σε ανταγωνιστική τιμή στην αγορά της Ευρώπης, την ερχόμενη άνοιξη.
Tornado Naked T

TnT
ben02

Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου