Αφήνουν για το 2016 τρία καυτά θέματα της διαπραγμάτευσης | Epirus World

Αφήνουν για το 2016 τρία καυτά θέματα της διαπραγμάτευσης

Έκλεισε η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με το κουαρτέτο των θεσμών με αμοιβαίο συμβιβασμό στο θέμα των κόκκινων δανείων. Τρία καυτά θέματα μετατίθενται ωστόσο για το 2016 τα τρία καυτά θέματα της διαπραγμάτευσης κυβέρνησης και δανειστών, δηλαδή η αύξηση του συντελεστή φορολογίας των αγροτών, η νέα φορολογική κλίμακα των ενοικίων και η ενσωμάτωση της έκτακτης εισφοράς στην κλίμακα φορολογίας εισοδήματος.
Το νομοσχέδιο με το δεύτερο πακέτο προαπαιτουμένων αναμένεται να κατατεθεί σήμερα στη Βουλή, ενώ η σχετική ψηφοφορία θα γίνει το βράδυ της Τρίτης. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανοίγει και ο δρόμος για την εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Σταθάκη, η αγορά ανοίγει προς το παρόν μόνο για τα επιχειρηματικά και τα στεγαστικά δάνεια, όχι όμως για όσα αφορούν πρώτη κατοικία και τα οποία θα εξαιρεθούν μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου μαζί με τα δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τα καταναλωτικά.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου