Tips για άψογο μανικιούρ στο σπίτι | Epirus World

Tips για άψογο μανικιούρ στο σπίτι

Σε ποια γυναίκα δεν αρέσουν τα όμορφα και περιποιημένα νύχια; Ο περιορισμένος χρόνος όμως αλλά και τα χρήματα δεν μας επιτρέπουν να επισκεπτόμαστε κάποιο σαλόνι ομορφιάς για επαγγελματικό αποτέλεσμα, όσο συχνά θα θέλαμε. Αυτό όμως δεν σημαίνει πώς δεν μπορούμε να βάψουμε μόνες μας τα νύχια, χωρίς κάποιον ειδικό. Τα παρακάτω μυστικά θα σας βοηθήσουν να κάνετε ένα πλήρες μανικιούρ στο σπίτι εύκολα και γρήγορα:

Μην απλώνετε παχιές στρώσεις

Απλώνετε πάντα δυο στρώσεις βερνικιού από μέσα προς τα έξω. Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγετε τις μουτζούρες.

Περιμένετε μεταξύ των στρώσεων

Απλώστε πρώτα ένα βερνίκι βάσης (base coat) και στη συνέχεια μια πολύ λεπτή στρώση από το βερνίκι που έχετε επιλέξει. Προστατεύει τα νύχια από το κιτρίνισμα ειδικά αν χρησιμοποιείτε σκούρα μανό και κάποια μάλιστα έχουν και συστατικά που ενισχύουν και θρέφουν το νύχι για ακόμα καλύτερη προστασία. Βεβαιωθείτε ότι το βερνίκι βάσης έχει στεγνώσει εντελώς πριν βάλετε το χρώμα, διαφορετικά θα κάνετε μουτζούρες.

Πετάξτε τα παλιά μανό σας

Σιγουρευτείτε ότι το μανό που χρησιμοποιείτε είναι ακόμα νωπό και απλώνεται εύκολα. Όταν ένα βερνίκι νυχιών πήξει, τότε δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Ένας τρόπος για να κάνετε το παλιό σας μανό να μοιάζει με καινούργιο είναι να το βυθίσετε σε μια κούπα με βραστό νερό. Σε κάθε περίπτωση, μην βάφετε τα νύχια με πηχτά μανό. Δεν αξίζει τον κόπο.

Χρησιμοποιείτε γυαλιστικό

Για να τελειοποιήσετε το μανικιούρ σας απλώστε στο τέλος ένα γυαλιστικό. Με αυτόν τον τρόπο θα σταθεροποιηθεί το χρώμα στα νύχια σας, τα βοηθάει να στεγνώσουν πιο γρήγορα και βοηθά επίσης στη συντήρηση του χρώματος. Μπορείτε να απλώνετε το γυαλιστικό ακόμα και κάθε μέρα. Έτσι θα θωρακίζονται καθημερινά τα νύχια σας και δε θα ξεφλουδίζουν.

Θυμηθείτε: Η πρακτική θα σας κάνει τέλειες

Μπορεί να σας πάρει λίγο καιρό αλλά με λίγη πρακτική θα αποκτήσετε ένα πραγματικά σταθερό χέρι. Επειδή όμως στην αρχή μπορεί να δυσκολεύεστε λίγο, όταν το μανό βγαίνει εκτός νυχιού, η καλύτερη λύση για να το φτιάξετε είναι το ειδικό διορθωτικό στυλό. Αν όμως δεν έχετε, η πιο απλή λύση είναι να βουτήξετε μια μπατονέτα σε ασετόν και να καθαρίσετε τις άκρες.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου