Ο Νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες στο επίκεντρο του Προέδρου της Δημοκρατίας | Epirus World

Ο Νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες στο επίκεντρο του Προέδρου της Δημοκρατίας

Στη διασφάλιση της πολυφωνίας και της ανεξαρτησίας της Ενημέρωσης υπό συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού και στην αντιμετώπιση του φαινομένου της διαπλοκής, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος κατά την συνάντησή του με τον Υπουργό Επικρατείας κ. Νίκο Παππά και τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστο Σπίρτζη στο Προεδρικό Μέγαρο.
Στο επίκεντρο της συνάντησης στο Προεδρικό Μέγαρο βρέθηκε ο Νόμος που ψηφίστηκε και ρυθμίζει μεταξύ άλλων το θέμα των τηλεοπτικών αδειών και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού ευχαρίστησε για την ενημέρωση, τόνισε ότι πρόκειται για ένα θέμα, το οποίο ταλανίζει, εδώ και πολλά χρόνια, τον δημόσιο βίο της χώρας και όχι μόνον.
«Εύχομαι και ελπίζω η εφαρμογή της νεότευκτης νομοθεσίας να οδηγήσει επιτέλους στην οριστική εμπέδωση ενός σταθερού νομικού πλαισίου για την λειτουργία των ηλεκτρονικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, σύμφωνα με το πνεύμα του Συντάγματος» δήλωσε ο κ.Παυλόπουλος.
Αναφερόμενος στη διασφάλιση του διπλού στόχου, όπως τον χαρακτήρισε, δηλαδή στην διασφάλιση της πολυφωνίας και της ανεξαρτησίας της ενημέρωσης, υπό συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού και δεύτερον στην αντιμετώπιση του φαινομένου της διαπλοκής, ο Πρόεδρος εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα υπάρξουν συμπαραστάτες από όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας. «Γιατί είναι ένας στόχος, ο οποίος αφορά τον τόπο γενικότερα και τον λαό μας, αλλά κυρίως αφορά την εφαρμογή του ίδιου του Συντάγματος. Είναι κρίμα, ύστερα από τόσα χρόνια, διατάξεις του Συντάγματος, οι οποίες έγιναν δεκτές με ευρύτατη πλειοψηφία, οι διατάξεις αυτές σε πολλά πράγματα να μένουν γράμμα κενό περιεχομένου», πρόσθεσε.
Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος σημείωσε : «Όλοι μας φέρουμε το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί γι΄αυτό το μεγάλο κενό. Καιρός να αγωνισθούμε όλοι, έστω και με αυτήν την καθυστέρηση, για να πάψει να υπάρχει αυτή η εκκρεμότητα».
Από την πλευρά του ο Υπουργός Επικρατείας, κ. Παππάς τόνισε ότι «είμαστε τυχεροί που σας βλέπουμε εντός του Προεδρικού Μεγάρου, διότι είσθε ένας άνθρωπος που για το ίδιο θέμα έχει δώσει μάχες στο παρελθόν».
Ο κ. Παππάς δήλωσε ότι κατ΄εφαρμογή του Συντάγματος μπορούμε να προχωρήσουμε γρήγορα, ούτως ώστε να αποφύγουμε λυπηρά φαινόμενα που έγιναν στο παρελθόν και εξέφρασε την αισιοδοξία, κρίνοντας από την πρόσφατη διαδικασία στη Βουλή, ότι μπορούμε, με προσπάθεια, να σχηματίσουμε πλειοψηφίες πέραν της κυβερνητικής πλειοψηφίας και πέραν των πλειοψηφιών που καταγράφονται σε μια απλή ψηφοφορία.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου