Απίστευτη περιπέτεια για τέσσερις ψαράδες από τον Ισημερινό | Epirus World

Απίστευτη περιπέτεια για τέσσερις ψαράδες από τον Ισημερινό

Οι λιμενικές αρχές του Μεξικού ανακοίνωσαν σήμερα ότι εντόπισαν και διέσωσαν στα ανοιχτά της Πολιτείας Τσιάπας τέσσερις ψαράδες από τον Ισημερινό και την Κολομβία οι οποίοι υποστηρίζουν ότι έζησαν μια πραγματική οδύσσεια αφού το αλιευτικό τους έμεινε από καύσιμα και έπλεε ακυβέρνητο επί έναν μήνα στον Ειρηνικό Ωκεανό.
Η διάσωση έγινε το Σάββατο. Την προηγούμενη νύχτα, σε μια περιοχή 260 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Τσιάπας ένα αεροσκάφος που εκτελούσε περιπολία στην περιοχή εντόπισε «ένα μικρό, ακυβέρνητο σκάφος στο οποίο επέβαιναν τέσσερις άνθρωποι και κουνούσαν τα χέρια τους ζητώντας βοήθεια», εξήγησαν οι αρχές.
Όπως διαπιστώθηκε, επρόκειτο για δύο Κολομβιανούς ηλικίας 28 και 34 ετών και για δύο υπηκόους Ισημερινού, 26 και 42 ετών.
Οι ναυαγοί αφηγήθηκαν ότι είχαν αποπλεύσει από το λιμάνι Εσμεράλδας του Ισημερινού στις 24 Σεπτεμβρίου και χάθηκαν στην ανοιχτή θάλασσα ενώ ψάρευαν. Το αλιευτικό τους έμεινε ακυβέρνητο από την 1η Οκτωβρίου, όταν τους τελείωσαν τα καύσιμα ενώ προσπαθούσαν να επιστρέψουν στην ξηρά. Έτσι, αφέθηκαν να τους παρασέρνει το ρεύμα μέχρι που έφτασαν στα παράλια του Μεξικού.
Και οι τέσσερις πάσχουν από αφυδάτωση, αφού έμειναν επί 30 ημέρες μεσοπέλαγα και έχουν μεταφερθεί στο Εθνικό Ινστιτούτο Μετανάστευσης της Τατσαπούλα.
Τον Ιανουάριο του 2014 ο Χοσέ Σαλβαδόρ Αλβαρένγκα, ένας ψαράς από το Σαλβαδόρ που είχε ξεκινήσει από το Μεξικό για να ψαρέψει στον Ειρηνικό, βρέθηκε ζωντανός έπειτα από έναν εφιάλτη 13 μηνών στη θάλασσα. Ο Αλβαρένγκα κατάφερε να φτάσει στα νησιά Μάρσαλ, σε απόσταση 12.500 χιλιομέτρων από το Μεξικό. Ήταν αδυνατισμένος, με κουρελιασμένα ρούχα, μακριά μαλλιά και γένια και πληγές στο σώμα. Υποστήριξε ότι επιβίωσε τρώγοντας πουλιά και ψάρια και πίνοντας τα ούρα του και αίμα από θαλάσσιες χελώνες.
Οι ισχυρισμοί του Αλβαρένγκα αμφισβητήθηκαν από τους ειδικούς, όμως ο ψαράς πέρασε με επιτυχία το τεστ του ανιχνευτή ψεύδους ενώ μια μελέτη του Πανεπιστημίου της Χαβάης για την υπόθεσή του, στην οποία εξετάστηκαν οι άνεμοι και τα θαλάσσια ρεύματα της περιοχής, συμπέρανε ότι έλεγε την αλήθεια.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου