Αυξήσεις μέχρι και 50 ευρώ το μήνα στους δημοσίους υπαλλήλους | Epirus World

Αυξήσεις μέχρι και 50 ευρώ το μήνα στους δημοσίους υπαλλήλους

Ένας στους δύο δημοσίους υπαλλήλους θα δει τις αποδοχές του να αυξάνονται από 15 μέχρι και 50 ευρώ μηνιαίως με το νέο μισθολόγιο που προετοιμάζει η κυβέρνηση και αναμένεται να παρουσιάσει στις αρχές Δεκεμβρίου, ενώ για 380.000 εργαζόμενους θα παγώσουν οι αποδοχές τους για την επόμενη εξαετία, όπως προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορος Βερναρδάκης.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το Έθνος» από το νέο μισθολόγιο ευνοούνται περίπου 310.000 υπάλληλοι, ενώ άλλοι 380.000 εργαζόμενοι στο δημόσιο θα δουν τις αποδοχές τους να παγώνουν για έξι ακόμη χρόνια.
Κερδισμένοι θα είναι οι περίπου 310.000 υπάλληλοι που έχουν ως και 12 χρόνια προϋπηρεσίας, ενώ οι υπάλληλοι που έχουν πάνω από 20 χρόνια υπηρεσίας δεν θα δουν καμία αύξηση, αλλά αντίθετα θα δουν τον ονομαστική αξία στον βασικό τους μισθό να μειώνεται, χωρίς ωστόσο να υποστούν μειώσεις στα ποσά που λαμβάνουν, αφού η κυβέρνηση θα διατηρήσει το καθεστώς της προσωπικής διαφοράς, η οποία θα μειώνεται σταδιακά την επόμενη εξαετία μέχρι το 2021, ανάλογα με την απόδοση μισθολογικών κλιμακίων.
Έτσι η προσωπική διαφορά θα μειώνεται έως ότου εξαλειφθεί ανάλογα με με τις αυξήσεις που θα έπρεπε να λάβει ο υπάλληλος από την εξέλιξη του στα μισθολογικά κλιμάκια του νέου μισθολογίου.
misthoi
Για παράδειγμα ένας υπάλληλος που μπήκε στο δημόσιο το 2010, είναι βασικής εκπαίδευσης και επί πέντε χρόνια δεν έχει δει καμία αύξηση θα δει τον μισθό του να αυξάνεται από τα 780 ευρώ στα 803 ευρώ, θα έχει δηλαδή μια αύξηση της τάξης των 23 ευρώ το μήνα.
Αντίθετα ένας υπάλληλος τεχνολογικής εκπαίδευσης με 26 χρόνια υπηρεσίας και μισθό 1601 ευρώ/μήνα θα καταταγεί με βάση το νέο μισθολόγιο στο 12 κλιμάκιο και θα έχει πλέον ονομαστικό βασικό μισθό 1.478 ευρώ. Για να μην χάνει τα 123 το μήνα βάσει του νέου κλιμακίου θα πάρει προσωπική διαφορά η οποία με την πάροδο των ετών θα μειώνεται.
Σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο, με την αποσύνδεση του μισθολογίου από το βαθμολόγιο θα διαμορφωθούν μισθολογικές κλίμακες ανά εκπαιδευτική κατηγορία και οι αυξήσεις θα αποδίδονται με βάση τα χρόνια προϋπηρεσίας και όχι με βάση το βαθμό που καταλαμβάνει ένας υπάλληλος.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου