Ενοχή ζήτησε ο εισαγγελέας για τον οδηγό του smart που έσπειρε τον θάνατο στην Π. Ράλλη | Epirus World

Ενοχή ζήτησε ο εισαγγελέας για τον οδηγό του smart που έσπειρε τον θάνατο στην Π. Ράλλη

Οι σοκαριστικές στιγμές του τροχαίου της Πέτρου Ράλλη όταν ο οδηγός ενός smart παρέσυρε και σκότωσε τρία άτομα που περίμεναν στη στάση, αναβίωσαν  ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.
Ο 28χρονος Ervis Marku, σύμφωνα με την κατηγορία, τον Οκτώβριο του 2014, συγκρούστηκε με ένα ταξί και προσπαθώντας να φύγει ανέπτυξε ταχύτητα με αποτέλεσμα να μην έχει πλήρη έλεγχο του οχήματος και να πέσει σε στάση λεωφορείου όπου προκάλεσε ακαριαίο θάνατο μίας γυναίκας και ενός νεαρού αστυνομικού και τραυμάτισε άλλα δύο άτομα. Λίγες ώρες αργότερα υπέκυψε στα τραύματα της άλλη μία γυναίκα. Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν στο δικαστήριο λεπτό προς λεπτό το μοιραίο εκείνο μεσημέρι όταν το αυτοκίνητο σκόρπισε το θάνατο στην κεντρική λεωφόρο . Ο κατηγορούμενος , ωστόσο, στην απολογία του είπε πως ακόμη και σήμερα δεν θυμάται τη στιγμή του τροχαίου. Όταν κλήθηκε να εξηγήσει αυτό το γεγονός απάντησε πως πιστεύει ότι έπαθε επιληπτική κρίση τη στιγμή που μπήκε στη λεωφόρο.
Ο Εισαγγελέας της Έδρας του δικαστηρίου στην αγόρευση του πρότεινε  την ενοχή του κατηγορουμένου για το κακούργημα της θανατηφόρου διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών με ενδεχόμενο δόλο κατά μετατροπή της αρχικής κατηγορίας της εκ προθέσεως τέλεσης. Επιπλέον , εισηγήθηκε προς το δικαστήριο την απαλλαγή του 28χρονου λόγω αμφιβολιών, από την κακουργηματικού βαθμού κατηγορία της οδήγησης υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.
Σύμφωνα με  τον εισαγγελικό λειτουργό ο 28χρονος οδηγούσε με ψυχραιμία και μεθοδικότητα τόση ώστε όταν το όχημα του χτύπησε το ταξί δεν σταμάτησε επιχειρώντας να αποφύγει τις συνέπειες της πράξης του.
Η δίκη θα συνεχιστεί στις 5 Νοεμβρίου.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου