Υβριδικό τρίκυκλο Honda Neowing | Epirus World

Υβριδικό τρίκυκλο Honda Neowing

H Honda έδωσε στη δημοσιότητα τις μοτοσικλέτες που θα παρουσιάσει στο επερχόμενο Tokyo Motor Show στις 30 του Οκτώβρη και ανάμεσά τους βρίσκεται ένα πολύ ενδιαφέρον πρωτότυπο.
Η Honda το ονομάζει Neowing και, όπως μπορούμε να δούμε από τη φωτογραφία είναι ένα τρίκυκλο όχημα που μπορεί να πλαγιάσει.
Οι λιγοστές πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας από την ανακοίνωση της Honda μιλούν για ένα πρωτότυπο που θα παρουσιαστεί στο Tokyo, το οποίο φορά έναν τετρακύλινδρο boxer κινητήρα σε συνδυασμό με ηλεκτρικά μοτέρ, όπως αναφέρει η Hοnda, για ένα υβριδικό αποτέλεσμα με άφθονη ροπή και δυνατή επιτάχυνση.
Το μπροστινό μοχλικό σύστημα που επιτρέπει στο Neowing να πλαγιάζει περιγράφεται απλώς ως ένας «αυθεντικός μηχανισμός της Honda». Αυτά είναι όλα όσα μας λέει η ιαπωνική εταιρεία στις πέντε γραμμές που αφιερώνει περιγράφοντας το Neowing στο δελτίο Τύπου της. Ό,τι άλλο έχουμε να πούμε θα το ψαρέψουμε οπτικώς από τη φωτογραφία.
Εκεί λοιπόν παρατηρούμε πως τα όποια ηλεκτρικά μοτέρ δεν φαίνονται να βρίσκονται στα κέντρα των τροχών και υποθέτουμε πως είναι περισσότερα από ένα αποκλειστικά και μόνο λόγω της φρασεολογίας που επιλέγει η Honda.
Η ονομαστική σύνδεση με τη Goldwing γίνεται προφανώς μέσω του ονόματος, που συνδυάζει το Νέο με το Wing, αλλά και από τον τετρακύλινδρο boxer κινητήρα που εμφανώς επιλέχθηκε για την άμεση σύνδεσή του με τον αντίστοιχο εξακύλινδρο της Goldwing (και των συναφών κατασκευών, όπως το Valkyrie). Η τελική μετάδοση επιτυγχάνεται μέσω άξονα.
Το Neowing είναι ένα τολμηρό και εντυπωσιακό κατασκεύασμα, το οποίο ωστόσο είναι αρκετά ασαφές για να μας επιτρέψει να σκεφτούμε ό,τι θέλουμε. Έτσι υποθέτουμε πως ίσως είναι ένας ωραίος τρόπος για τη Honda να μας παρουσιάσει το δικό της μπροστινό σύστημα για τρίκυκλα ή και τετράκυκλα οχήματα - τύπου Mp3 - και μετά να έρθουν οι κανονικές εκδόσεις παραγωγής με κινητήρες που θα απευθύνονται σε ένα πολύ ευρύτερο κοινό. Διότι, εδώ που τα λέμε και δίχως να γνωρίζουμε για πόσα κυβικά μιλάμε με αυτόν τον κινητήρα, αν το Neowing μπει στην παραγωγή ως έχει, μυρίζει πολύ αλμυρή τιμή. Τουλάχιστον.
Η πλήρης παρουσίασή του θα γίνει στις 30 Οκτωβρίου στο Tokyo Motor Show, όπου ελπίζουμε η Honda να μας δώσει περισσότερες φωτογραφίες και πληροφορίες για το εξαιρετικά ενδιαφέρον νέο σχέδιό της.
trik2trik3trik4trik5
Πηγή: mototriti.gr
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου