Το Facebook ανακοίνωσε την παροχή Ίντερνετ από το Διάστημα | Epirus World

Το Facebook ανακοίνωσε την παροχή Ίντερνετ από το Διάστημα

Την πρόοδο που σημειώνει το πρόγραμμα Internet.org ανακοίνωσε ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκενμπεργκ, μέσω του προσωπικού το λογαριασμού στο κοινωνικό δίκτυο. Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν η εταιρεία θα εγκαινιάσει ένα δορυφόρο σε συνεργασία με την γαλλική εταιρεία Eutelsat Communications για να επιτρέψει μέσω αυτού την πρόσβαση στο διαδίκτυο σε μεγάλες περιοχές της υποσαχάριας Αφρικής.
Ειδικότερα, ο κ. Ζούκερμπεργκ ανακοίνωσε «το πρώτο μας project για παροχή Ίντερνετ από το Διάστημα», που εντάσσεται, όπως προαναφέρθηκε, στο ευρύτερο πλαίσιο του Internet.org και για τους σκοπούς του οποίου το Facebook συνεργάζεται με τη Eutelsat για την εκτόξευση ενός δορυφόρου σε τροχιά που «θα διασυνδέσει εκατομμύρια ανθρώπους».
«Μέσα στο περασμένο έτος, το Facebook εξερευνούσε τρόπους χρήσης αεροσκαφών και δορυφόρων για την παροχή Ίντερνετ σε κοινότητες από τον ουρανό.
Για να διασυνδέσουμε ανθρώπους που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, η παραδοσιακή υποδομή σύνδεσης είναι συχνά δύσκολη και αναποτελεσματική, οπότε πρέπει να εφεύρουμε νέες τεχνολογίες».
Ο δορυφόρος, όπως γράφει, θα έχει το όνομα Amos-6 και θα παρέχει κάλυψη Ίντερνετ σε μεγάλα τμήματα της υποσαχάριας Αφρικής. Αναμένεται να εκτοξευθεί μέσα στο 2016 σε γεωστατική τροχιά που θα καλύπτει μεγάλα τμήματα της δυτικής, ανατολικής και νότιας Αφρικής.
«Θα συνεργαστούμε με τοπικούς φορείς σε αυτές τις περιοχές για να βοηθήσουμε τις κοινότητες να αρχίσουν να αποκτούν πρόσβαση σε υπηρεσίες Ίντερνετ που παρέχονται από δορυφόρο».
Η πλατφόρμα Internet.org προσφέρει δωρεάν σύνδεση σε βασικές υπηρεσίες που αφορούν κυρίως την αγορά εργασίας, αγροτικές πληροφορίες, την περίθαλψη και την εκπαίδευση, καθώς και τις υπηρεσίες του ίδιου του Facebook σε κοινωνική δικτύωση και άμεσα ηλεκτρονικά μηνύματα.
Η αύξηση του αριθμού των ατόμων που έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο έχει αρχίσει να υποχωρεί, και πάνω από τον μισό πληθυσμό της γης δεν έχει πρόσβαση, σύμφωνα με ανακοίνωση του προηγούμενου μήνα της Ευρυζωνικής Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών.
Το Facebook αριθμεί σχεδόν 20 εκατομμύρια χρήστες στις μεγάλες αφρικανικές αγορές της Νιγηρίας και της Κένυας, σύμφωνα με στατιστικές που δημοσίευσε τον περασμένο μήνα, με την πλειοψηφία να χρησιμοποιεί κινητά για πρόσβαση στους λογαριασμούς της. Η εταιρεία άνοιξε το πρώτο της γραφείο στην Αφρική, στο Γιοχάνεσμπουργκ, τον Ιούνιο.
Η ανακοίνωση έρχεται να διαψεύσει την είδηση που είχε κυκλοφορήσει η ενημερωτική ιστοσελίδα σε θέματα τεχνολογίας The Information η οποία τον Ιούνιο είχε αναφέρει πως το Facebook εγκατέλειψε σχέδια να φτιάξει ένα δορυφόρο για πρόσβαση στο διαδίκτυο σε ηπείρους όπως την Αφρική.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου