Το Euro 2016 δεν έχει Εθνική Ελλάδος, έχει όμως άρωμα Ελλάδας | Epirus World

Το Euro 2016 δεν έχει Εθνική Ελλάδος, έχει όμως άρωμα Ελλάδας

Η Εθνική μας βάζει πλώρη από τώρα και στρέφει όλο το ενδιαφέρον της στη δημιουργία της ομάδας που θα καταφέρει να παρουσιάσει και πάλι ανταγωνιστικό πρόσωπο και ν' αφήσει στο παρελθόν τον εφιάλτη των προκριματικών του Euro 2016.
Το επόμενο καλοκαίρι δεν θα δούμε γαλανόλευκα στα γήπεδα της Γαλλίας, όμως θα υπάρχουν κι εκείνοι που θα... θυμίζουν Ελλάδα, εκπροσωπώντας πρώτα τις χώρες τους κι έπειτα... τους ελληνικούς συλλόγους.
Ξεκινώντας από τον 1ο όμιλο των προκριματικών ο Άλφρεντ Φινμπόγκασον του Ολυμπιακού θα δώσει κανονικότατα το «παρών» στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με την εθνική ομάδα της Ισλανδίας! Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του αποτέλεσε μια από τις μεγάλες εκπλήξεις αυτής της φάσης και μάλιστα, μια αγωνιστική πριν από το τέλος, βρίσκεται στην κορυφή του πρώτου γκρουπ με έναν βαθμό περισσότερο από τους Τσέχους, ενώ οι Ολλανδοί εύχονται ο Φινμπόγκασον να τους κάνει απόψε δώρο και να καταφέρουν οι «οράνιε» να βρεθούν στα μπαράζ...
Στον δεύτερο όμιλο, που θα ξεκαθαρίσει σήμερα η υπόθεση της συμμετοχής στα πλέι-οφ, έχουμε τη Βοσνία, ο Τσίμιροτ δεν έχει κληθεί γι' αυτή την «παρτίδα» των τελευταίων αγώνων, όμως μπορεί κι εκείνος να ελπίζει εφόσον πάρει και τις συμμετοχές που θέλει με τον ΠΑΟΚ, ότι θα διεκδικήσει μια θέση στην πτήση για τη Γαλλία το επόμενο καλοκαίρι...
Η Σλοβακία των Μακ και Σαμπό θα είναι επίσης παρούσα στην τελική φάση του Euro. Καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση του τρίτου προκριματικού ομίλου, πίσω από τους Ισπανούς και πάνω από τους Ουκρανούς, ο «δικέφαλος του βορρά» μπορεί να έχει τους δύο ποδοσφαιριστές του ως... εκπρόσωπο στη μεγάλη διοργάνωση, αν τελικά δεν τα καταφέρει ο Τσίμιροτ με τους Βόσνιους.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα ενδεχομένως να εκπροσωπηθεί από τον Αντράζ Στρούνα! Ο διεθνής Σλοβένος αμυντικός που αγωνίζεται στους «Ζωσιμάδες», θέλει να ελπίζει ότι η ομάδα του θα καταφέρει να περάσει στην τελική φάση του Euro 2016, αφού η εθνική ομάδα θα βρεθεί στα μπαράζ μέσω της τρίτης θέσης του πέμπτου γκρουπ, πίσω από την απόλυτη (10x10) Αγγλία και την Ελβετία του Παϊτίμ Κασάμι. Ο τελευταίος, θα είναι ο μοναδικός από πλευράς «ερυθρολεύκων» που θα τον σκεφτεί ο ομοσπονδιακός του προπονητής για τα τελικά του Euro σε λιγότερο από έναν χρόνο, αφού ο Τζίμι Ντουρμάζ, λόγω της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η Σουηδία, δεν μπορεί να θεωρήσει τίποτα σίγουρο.
Μαζί με αυτόν και ο Μάρκους Μπεργκ του Παναθηναϊκού που επέστρεψε και αυτός τραυματίας στην Ελλάδα μετά το ματς με το Λιχτενστάιν και η απογοήτευσή του έγινε ακόμα μεγαλύτερη με το επίτευγμα της Ρωσίας να καταλάβει τη δεύτερη θέση και την απευθείας είσοδο στα τελικά του θεσμού.
Ο... τριφυλλοφόρος, Ντάνιελ Πράνιτς, αν και η εθνική ομάδα της Κροατίας δεν έχει την τύχη της στα χέρια της λόγω του -2 από τη δεύτερη Νορβηγία, όμως μπορεί να βρεθεί στη Γαλλία αν τα καταφέρει στα μπαράζ. Ο Πράνιτς, καλείται σταθερά για να προσφέρει στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του και πιθανότατα δεν θα πρέπει να ανησυχεί για την παρουσία του στην κροατική αποστολή...
Πηγή: gazzeta.gr
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου