Τα μυστικά της αντιγηραντικής διατροφής | Epirus World

Τα μυστικά της αντιγηραντικής διατροφής

Είναι πράγματι λυπηρό όταν διαπιστώνεις κανείς πως όσο περνούν τα χρόνια τόσο δυσκολότερο φαντάζει το αδυνάτισμα. Μάταια μετά τα πρώτα «άντα» προσπαθεί κανείς να αδυνατίσει χρησιμοποιώντας τις δίαιτες που έπιαναν τόπο στα 20 του. Τότε λίγη περισσότερη άσκηση σε συνδυασμό με μικρότερη κατανάλωση θερμίδων αρκούσε για να χαθούν τα περιττά κιλά.
Τι πρέπει όμως να κάνουμε ότι αυτό το τρικ σταματήσει να λειτουργεί; Μετά τα 30 αρχίζουν οι ορμονικές αλλαγές που ολοκληρώνονται χρόνια αργότερα με την εμμηνόπαυση. Εξαιτίας τους το αδυνάτισμα φαντάζει δύσκολο εγχείρημα
Στο νέο της βιβλίο, «Η αντιγηραντική διατροφή», η δρ Caroline Apovian αποκαλύπτει έξι απλά βήματα για να ξεγελάσετε τον μεταβολισμό σας και να αποδώσει τους καρπούς προηγούμενων χρόνων

Τρόποι για να αφυπνίσετε τον μεταβολισμό σας

1. Τρώτε περισσότερη πρωτεΐνη, λαχανικά και τα φρούτα
Όποιος δεν καταναλώνει αρκετή πρωτεΐνη αποφεύγει διάφορες τροφές και προτιμά τους υδατάνθρακες είναι πολύ πιθανό να αποτύχει να ενδυναμώσει τον μεταβολισμό του.
Η έλλειψη φρούτων λαχανικών και δημητριακών ολικής άλεσης θα επιβραδύνουν το μεταβολισμό σας και να σας κάνουν να κερδίσετε βάρος.
2. Καταναλώστε αμινοξέα
Τα δομικά στοιχεία των πρωτεϊνών, γνωστά και ως οξέα, είναι υπεύθυνα για τη δημιουργία, την αναγέννηση και την επισκευή όλων των κυττάρων.
Πάρτε τα αμινοξέα σας τρώγοντας κρέας, ψάρι, αυγά και άλλα τρόφιμα πλούσια σε πρωτεΐνες.
3. Μην μειώνετε τα γεύματα
Είναι αλήθεια πως μερικές τροφές μπορούν να επιδεινώσουν κι άλλες να συμβάλλουν θετικά τις ορμονικές αλλαγές . Καλύτερα ελέγξτε τα τρόφιμα που καταναλώνετε αλλά μην αποφεύγεται γεύματα τις ημέρας αφού έτσι βάζεις τη μηχανή σε λειτουργία.
4. Φάτε τα ενδεδειγμένα τρόφιμα για να σας γεμίσουν ενέργεια
Αν καταναλώνετε την ίδια ποσότητα τροφίμων όπως στα 20 τότε σίγουρα τρώτε πολύ. Καθώς αυξάνεται η ηλικία η μυϊκή μάζα μειώνεται και τα επίπεδα των ορμονών και ο μεταβολισμός σας απαιτεί λιγότερες θερμίδες για να διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα. Οι σούπες, τα smoothies είναι μερικά από τα φαγητά που θα σας χορτάσουν χωρίς να σας παχύνουν
5. Ασκηθείτε σωστά για να χάσετε βάρος
Κάνοντας ώρες έντονη γυμναστική για να κάψετε το λίπος μπορεί να προκληθεί επιβράδυνση του μεταβολισμού.
Σύμφωνα με το βιβλίο, χρησιμοποιώντας βάρη στη γυμναστική καίτε περισσότερο λίπος και θερμίδες καθώς αυξάνουν τα χρόνια από ότι αν κάνατε κάποια αερόβια άσκηση που κουράζει την καρδιά. Μάλιστα ο μεταβολισμός σας πραγματοποιεί καύσεις ακόμα και μετά το τέλος της εκγύμνασης για λίγη ώρα
6. Επενδύστε στον ύπνο
Όσοι δεν κοιμούνται καλά διαταράσσουν την φυσική αποκατάσταση των μυών και την διαδικασία αναγέννησης των κυττάρων, γεγονός που συμβάλλει σε ακόμη μεγαλύτερη απώλεια μυών και σε αύξηση του λίπους. Ταυτόχρονα όσο καλύτερα κοιμόμαστε τόσο καλύτερα οργανώνεται η όρεξή μας. Ακόμα και μια νύχτα αυπνίας μπορεί να σας οδηγήσει στην κατανάλωση μεγαλύτερης ποσότητας φαγητού απ’ ότι συνήθως και στη λήξη περιττών θερμίδων.

Μυστικά για να θέσετε σε λειτουργία τον μεταβολισμό σας με έναν καλό ύπνο

  • Αποφύγετε το αλκοόλ τουλάχιστον 6 ώρες πριν πέσετε για ύπνο.
  • Φτιάξτε τη διάθεσή σας και το περιβάλλον, με χαμηλό φωτισμό και χαλαρωτικούς ήχους
  • Διατηρήστε το κρεβάτι σας τόσο για ύπνο όσο και για σεξ, μην περνάτε το απόγευμα βλέποντας τηλεόραση, τρώγοντας ή ξαπλώνοντας στον καναπέ.
  • Κλείστε τις ηλεκτρονικές συσκευές σας 2 ώρες πριν πάτε για ύπνο
  • Τσιμπήστε ένα ελαφρύ γεύμα πλούσιο σε αμινοξέα πριν κοιμηθείτε ώστε να αποφύγετε τις βραδινές επιδρομές στο ψυγείο
  • Αποφύγετε την πρωτεΐνη γιατί απελευθερώνει διάφορες ορμόνες (χολοκυστοκινίνη, τυροσίνη και άλλες) που επιδρούν στον ύπνο
  • Δημιουργήστε το κατάλληλο περιβάλλον για ύπνο, η θερμοκρασία πρέπει να είναι από 15-20 βαθμούς κελσίου και τα σεντόνια μαλακά και μυρωδάτα.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου