Πολίτες ακριβών προαστίων υπεράνω υποψίας «ψωνίζουν» στα απομεινάρια της λαϊκής | Epirus World

Πολίτες ακριβών προαστίων υπεράνω υποψίας «ψωνίζουν» στα απομεινάρια της λαϊκής

Εικόνες φτώχειας εμφανίζονται πλέον και στα ακριβά προάστια των Αθηνών. Σύμφωνα με το Έθνος στη λαϊκή της Κηφισιάς, του Παπάγου, της Πεύκης και του Αμαρουσίου πολίτες περιμένουν υπομονετικά μέχρι να τελειώσει η λαϊκή και να αρχίσουν οι παραγωγοί να σηκώνουν τους πάγκους τους. Αμέσως αρχίζουν να ψάχνουν στα κουτιά που έμειναν παρατημένα στο πεζοδρόμιο για να βρουν λίγα χορταρικά και μερικές χτυπημένες ντομάτες.
Πρόκειται για μια εικόνα που είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε στις πιο φτωχές συνοικίες της Αθήνας, όπου περισσότεροι πολίτες, που τα έφερναν οριακά βόλτα πριν από το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης, έχασαν μεγάλο μέρος του ήδη πενιχρού εισοδήματός τους. Πλέον το φαινόμενο, έστω και σε πιο περιορισμένη έκταση, έχει φτάσει και στις πλουσιότερες περιοχές της πρωτεύουσας, χωρίς να ξενίζει όσους πολίτες μπορούν ακόμα να ψωνίσουν από τη λαϊκή με μια σχετική άνεση.
Εκτός από την Κηφισιά, το ίδιο σκηνικό επαναλαμβάνεται στη λαϊκή του Παπάγου, της Πεύκης και του Αμαρουσίου. Η οικονομική κρίση χτυπά αδιακρίτως, ακόμα και περιοχές που μέχρι πρόσφατα θεωρούνταν υπεράνω πάσης υποψίας. Αυτό το διαπιστώνουν περισσότερο απ’ όλους οι παραγωγοί, οι οποίοι κάθε μέρα πηγαίνουν σε διαφορετικές περιοχές της Αθήνας, γνωρίζουν τις οικονομικές ανισότητες μεταξύ τους και βλέπουν την πραγματικότητα που διαμορφώνεται.
Το «Έθνος» συνάντησε τον κ. Σπύρο στη λαϊκή του Παπάγου λίγη ώρα πριν μαζέψει τον πάγκο και φορτώσει στο αγροτικό του τα προϊόντα που δεν κατάφερε να πουλήσει. «Τον τελευταίο καιρό έχουμε αρχίσει να βλέπουμε ανθρώπους να περιμένουν να μαζέψουν ό,τι μένει πίσω και σε αυτές τις συνοικίες» λέει και προσθέτει: «Φυσικά το φαινόμενο εδώ δεν συγκρίνεται με αυτά που συναντάμε σε περιοχές όπως, για παράδειγμα, το Μενίδι, όπου βλέπεις δεκάδες ανθρώπους να ψάχνουν να βρουν λίγα λαχανικά. Έτσι όπως είναι η κατάσταση, όμως, φοβάμαι ότι και εδώ τα πράγματα θα χειροτερέψουν».
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου