Πρόταση Κέρι για συνάντηση για τη συριακή κρίση εξετάζει η Μόσχα | Epirus World

Πρόταση Κέρι για συνάντηση για τη συριακή κρίση εξετάζει η Μόσχα

Η Ρωσία εξετάζει πρόταση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι για μία συνάντηση με θέμα την κρίση στη Συρία, στην οποία θα συμμετάσχουν αντιπροσωπείες από τη Ρωσία, τη Σαουδική Αραβία και την Ιορδανία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλούμενο πηγή του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
«Εξετάζουμε την πρόταση», είπε η πηγή.
Από την πλευρά του, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ επιβεβαίωσε την πληροφορία λέγοντας ότι κατά τις συνομιλίες θα αναζητηθούν πιθανές λύσεις για μία πολιτική μετάβαση στην χώρα που μαστίζεται από τον εμφύλιο.
«Μέσα στις επόμενες μέρες, θα επιστρέψω (στην Ευρώπη) για να συναντηθώ με ηγέτες από την Ρωσία, την Τουρκία, την Σαουδική Αραβία και την Ιορδανία και να εξετάσουμε πραγματικές και εφικτές επιλογές, οι οποίες ενδεχομένως να οδηγήσουν στην επανέναρξη της πολιτικής διαδικασίας και σε μία πολιτική μετάβαση στη Συρία», δήλωσε ο Κέρι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Μαδρίτη.
Σήμερα ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας πρόκειται να επιστρέψει στην Ουάσινγκτον για συνομιλίες στον Λευκό Οίκο προτού μεταβεί και πάλι στην Ευρώπη
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου