Η απόφαση υψηλού ρίσκου του ΠΑΟΚ με τον Κάτσε | Epirus World

Η απόφαση υψηλού ρίσκου του ΠΑΟΚ με τον Κάτσε

Απόφαση υψηλού ρίσκου πήραν το καλοκαίρι στον ΠΑΟΚ. Αναφέρομαι στον τρόπο χειρισμού του θέματος Εργκους Κάτσε. Στην Τούμπα γνώριζαν την επιθυμία του Αλβανού ποδοσφαιριστή να δρομολογηθούν εξελίξεις στο θέμα της ανανέωσης – επέκτασης του συμβολαίου του που ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2017. Ωστόσο επέλεξαν να κάνουν κάποιες επιδερμικές συζητήσεις και να μην προχωρήσουν σε ουσιαστικό διάλογο.
Καθοριστικό ρόλο στον τρόπο με τον οποίο προσέγγισε το θέμα η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, έπαιξε το γεγονός ότι ο εκπρόσωπος του παίκτη δεν χαίρει εκτίμησης στην Τούμπα. Ο Ευαγγελόπουλος (περί αυτού ο λόγος) χειρίστηκε με άκομψο τρόπο την υπόθεση Τζανδάρη προκαλώντας εκνευρισμό στον Δικέφαλο. Το πρόβλημα δεν ήταν ότι ο παίκτης οδηγήθηκε στον Ολυμπιακό (έτσι και αλλιώς ρεζέρβα της ρεζέρβας είναι) αλλά ότι στήθηκε μια κακόγουστη θεατρική παράσταση για να μην υπογράψει ο Τζανδάρης στον ΠΑΟΚ και να βρεθεί στον Πειραιά.
Ο χρόνος κύλησε και σήμερα ο Κάτσε είναι μέλος της εθνικής Αλβανίας που εξασφάλισε την πρόκριση της στην τελική φάση του Ευρωπαικού πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί το ερχόμενο καλοκαίρι στα γήπεδα της Γαλλίας. Γεγονός που σαφώς αυξάνει τις μετοχές του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.
Προεξοφλώ ότι η αφετηρία της συζήτησης για την ανανέωση – επέκταση του συμβολαίου με το νεαρό ποδοσφαιριστή, θα είναι διαφορετική (σαφώς υψηλότερη) σε σχέση με την αφετηρία των συζητήσεων που θα έθετε η πλευρά του Κάτσε το καλοκαίρι. Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι χρηματιστήριο όπως πολύ καλά μπορούμε να διαπιστώσουμε καθημερινά.
Αυτό που παρουσιάζει ενδιαφέρον τώρα, είναι ο τρόπος που θα επιλέξει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ να χειριστεί το θέμα. Με δεδομένη την πρόκριση της εθνικής Αλβανίας. Ποια θα είναι δηλαδή η στρατηγική του Δικεφάλου. Θα ξεκινήσει συζητήσεις ανανέωσης με τον παίκτη (θεωρώ ότι οι επαφές που έγιναν μέχρι τώρα δεν ήταν ουσιαστικές και δεν είναι άξιες αναφοράς) πριν τους αγώνες του EURO ή θα περιμένει να ολοκληρωθεί το τουρνουά της Γαλλίας για να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων;
Στην Τούμπα αισθάνονται εξασφαλισμένοι καθώς όπως προαναφέρω, το συμβόλαιο του Κάτσε ολοκληρώνεται τον μεθεπόμενο Ιούνιο. Δεν θα αποκλείσω το ενδεχόμενο να αφήσουν το χρόνο να κυλήσει και να προσεγγίσουν τον παίκτη μετά το EURO. Βέβαια μέχρι τότε μπορεί να προκύψει σοβαρό (για την ώρα χορτάσαμε φήμες) ενδιαφέρον για την απόκτηση του από συλλόγους του εξωτερικού.
Εξέλιξη που δεν θα αιφνιδιάσει κανέναν στην Τούμπα. Μπορεί ο Κάτσε να μην ξεκίνησε καλά τη φετινή σεζόν, η αξία του όμως είναι δεδομένη και έχει αποδείξει ότι μπορεί να αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο. Δεν θα αποκλείσω το ενδεχόμενο η ΠΑΕ ΠΑΟΚ να μπεί στη διαδικασία συζητήσεων για την παραχώρηση του πάικτη εφόσον –επαναλαμβάνω- προκύψει σοβαρό ενδιαφέρον για τον Αλβανό. Ο Αρνεσεν δεν κρύβει ότι φιλοσοφία του είναι πως όλοι πωλούνται και όλοι αγοράζονται.
Στην περίπτωση που δεν εκδηλωθεί ενδιαφέρον, το πάνω χέρι θα έχει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ο ΠΑΟΚ. Ουσιαστικά βρισκόμαστε σε μια διαδικασία mind games ανάμεσα στον εκπρόσωπο του παίκτη και τον Δικέφαλο που παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον. Ποιος θα κάνει την επόμενη κίνηση και πότε.
Ο διεθνής Αλβανός όταν ερωτάται για το πώς σκέφτεται το μέλλον του απαντά με διπλωματία. Εκφράζει την επιθυμία να ανανεώσει το συμβόλαιο του με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αφήνοντας ανοιχτή την πόρτα μια ευρωπαϊκής καριέρας που θα αποφέρει οφέλη στον ίδιο αλλά και την ομάδα του.
Την απόφαση για τον χειρισμό του θέματος, από την πλευρά του ΠΑΟΚ τουλάχιστον, θα πάρει ο Φράνκ Αρνεσεν. Έχει το ΟΚ του μεγαλομετόχου και φυσικά του προέδρου να χειρίζεται ανάλογα θέματα, αποκλειστικά με ποδοσφαιρική λογική στοχεύοντας στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων της εταιρίας. Ποια είναι αυτά στην περίπτωση του Κάτσε; Θεωρώ ότι θα χρειαστεί χρόνος για να το μάθουμε…
Το άρθρο του Κώστα Βασιλόπουλου δημοσιεύτηκε στο sdna.gr.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου