Χαμόγελα και αισιοδοξία στον Παναθηναϊκό | Epirus World

Χαμόγελα και αισιοδοξία στον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός απέδειξε πως γύρισε σελίδα και μετά από πέντε σερί ήττες από τον Ολυμπιακό ξεκίνησε τη σεζόν με δύο νίκες επί του «αιωνίου» αντιπάλου. Δύο νίκες που ναι μεν δεν του εξασφαλίζουν κανέναν τίτλο, αλλά σε κάθε περίπτωση πιστοποιούν πως οι «πράσινοι»… επέστρεψαν για τα καλά μετά την περσινή κακή τους χρονιά.
Η νίκη στο δεύτερο ντέρμπι της σεζόν ήρθε με πολύ κόπο, όχι μεγάλη διαφορά, αλλά αποκτά μεγάλη αξία λόγω των συνθηκών υπό τις οποίες ήρθε. Οι Κυπελλούχοι επέστρεψαν από το -15 (17-32) και από μια κάκιστη πρώτη περίοδο, στην οποία δέχτηκαν 32 πόντους. Κατάφεραν να αντιδράσουν βγάζοντας μεγάλη ενέργεια στην άμυνα, η οποία περιόρισε τους αντιπάλους σε 37 πόντους στα υπόλοιπα τρία δεκάλεπτα του ματς. Κι όλα αυτά, έχοντας πολύ βαριά πόδια, μιας και η μετά τα φιλικά σε Κίνα και Μόσχα ακολούθησε ένας αγωνιστικός Γολγοθάς, που περιλάμβανε το ντέρμπι Κυπέλλου στο ΣΕΦ, επίσκεψη σε Αλεξάνδρειο και Κράσνονταρ, από το οποίο η αποστολή επέστρεψε μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου!
Στον Παναθηναϊκό έχουν κάθε λόγο να αισιοδοξούν πως ακόμη δεν έχουν δείξει ούτε καν το μισό από τις πραγματικές τους δυνατότητες. Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς έλεγε χθες χαρακτηριστικά πως «έχουμε κάνει μόλις έξι προπονήσεις σε πλήρη σύνθεση» και περιμένει σαφώς καλύτερη εικόνα όταν οι παίκτες του… βρεθούν καλύτερα, οι τραυματίες Παππάς και Μποχωρίδης αποθεραπευτούν και η ομαλοποίηση του προγράμματος επιτρέψει τη χρησιμοποίηση των φερέλπιδων νεαρών της ομάδας.
Για την ώρα αφήνουν στην άκρη το ντέρμπι έχοντας πλήρη επίγνωση πως παρά το πολύ καλό ξεκίνημα με παρένθεση την ήττα στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας, ακόμη δεν έχουν πετύχει τίποτα και βρίσκονται στην αρχή μιας μακράς και δύσκολης περιόδου, που θα κριθεί στο τέλος.
Αυτή τη στιγμή προέχει ο δύσκολος αγώνας της Πέμπτης με την Καρσίγιακα στο ΟΑΚΑ, όπου μετά την ήττα από τη Λοκομοτίβ Κουμπάν δεν υπάρχουν περιθώριο για δυσάρεστες εκπλήξεις.
Σε ό,τι αφορά στα παράπονα του Ολυμπιακού, αφενός του Μίλαν Τόμιτς που κατήγγειλε υβριστική επίθεση από Τζόρτζεβιτς και Καλάθη κι αφετέρου του Γιάννη Σφαιρόπουλου για τη διαιτησία, στον Παναθηναϊκό δεν ήθελαν να δώσουν συνέχεια. Αρκέστηκαν να σχολιάσουν για τον πρώτο με ειρωνική διάθεση πως «… έχει δείξει σαν παίκτης, προπονητής και παράγοντας πως αποτελεί πρότυπο ηθικής», ενώ για τον δεύτερο πως «…έχοντας χάσει δύο φορές μέσα σε δέκα μέρες από τον Παναθηναϊκό δεν έχει άλλο περιθώριο από το να επιλέξει τον δρόμο των προκατόχων του».
Πηγή: sport-fm.gr
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου