Οι μεταγραφές των ελληνικών ομάδων που παίρνουν Όσκαρ ή Χρυσό Βατόμουρο | Epirus World

Οι μεταγραφές των ελληνικών ομάδων που παίρνουν Όσκαρ ή Χρυσό Βατόμουρο

Μπορεί να είναι πειστικό δείγμα το 1/5 μόλις του πρωταθλήματος; Η απάντηση είναι προφανώς «όχι», αλλά ακόμα κι έτσι αποτελεί ένα... άλφα δείγμα, την πρώτη εντύπωση που έχουν δώσει οι καλοκαιρινές μεταγραφές στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ. Το τι θα ακολουθήσει από εδώ και πέρα κανείς δεν μπορεί να το προδικάσει, αλλά μετά από έξι αγωνιστικές μπορούμε να κάνουμε έναν πρώτο έλεγχο στα πεπραγμένα των ποδοσφαιριστών που αποκτήθηκαν.
Αλλοι απογοήτευσαν, άλλοι δικαίωσαν τις προσδοκίες που υπήρχαν κι άλλοι έχουν αφήσει ανάμικτα συναισθήματα. Κάποιοι βέβαια δεν έχουν καν προλάβει να αγωνιστούν αφού κινούνται μεταξύ... θεραπευτηρίου και γυμναστηρίου κι άλλοι βλέπουν όλα τα ματς από την εξέδρα. Από τον Μικαέλ Εσιέν και τον Ντιέγκο Μπουονανότε, μέχρι τον Αλάν Πουλίδο, τον Τζιμπούρ και τον Ουσέρο. Εσείς πού θα δίνατε το Όσκαρ και σε ποιον το «Χρυσό Βατόμουρο»;

ΤΟ ΤΟP 3 ΤΩΝ ΜΕΤΑΓΡΑΦΩΝ

Ο ΜΑΕΣΤΡΟΣ ΤΗΣ ΑΕΚ
Από τα τέσσερα μεγάλα «μπαμ» του καλοκαιριού, ήταν το λιγότερο ηχηρό. Οι μεταγραφές άλλωστε των Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, Μικαέλ Εσιέν κιΕστεμπάνΚαμπιάσο ήταν -στα χαρτιά τουλάχιστον- μεγαλύτερου βεληνεκούς. Παρ' όλα αυτά ο Ντιέγκο Μπουονανότε έχει καταφέρει να κερδίσει τις εντυπώσεις με τις ως τώρα εμφανίσεις του και να αφήσει ακόμα περισσότερες υποσχέσεις για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Εξι συμμετοχές, οι τρεις μόνο εκ των οποίων όμως ως βασικός έχει ο Αργεντινός άσος, μετρώντας τρία γκολ, τα οποία όμως χάρισαν βαθμούς στην ΑΕΚ (Βέροια 1-2, ΠΑΣ Γιάννινα 3-1).
ΜΠΟΥΟΝΟΤΕ
Ο ΧΑΪΛΑΝΤΕΡ ΤΟΥ ΤΡΙΦΥΛΛΙΟΥ
Πήγε στον Παναθηναϊκό ως συμπληρωματική λύση για το κέντρο της άμυνας, πίσω από Ταυλαρίδη, Σάντσεθ κι ακολούθως Κουτρουμπή, πιθανώς και Τριανταφυλλόπουλο. Παρ' όλα αυτά ο νεαρός Δανός κατάφερε ήδη να «γράψει» τρεις συμμετοχές και σε κανένα από αυτά τα παιχνίδια δεν δέχτηκε γκολ ο Παναθηναϊκός. Παράλληλα έχει χαρίσει ένα μεγάλο διπλό στην Ξάνθη κι αναμένεται να πάρει φανέλα βασικού το επόμενο διάστημα.
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Ο ΓΙΑΝΝΟΥ
Ο Ιντέγε άνοιξε τον δρόμο για το μεγάλο διπλό του Ολυμπιακού στον ΠΑΟΚ, οΜπερμπάτοφ έβαλε τη σφραγίδα του σε μία πολύ δύσκολη έδρα, αυτή του Ατρομήτου όπου ο ΠΑΟΚ απέδρασε με διπλό, αλλά αν δεν ήταν ο Απόστολος Γιάννουο Αστέρας Τρίπολης θα ήταν πολύ χαμηλότερα στη βαθμολογία. Επιθετικός άλλωστε που να φιγουράρει στην κορυφή του πίνακα των σκόρερς (μαζί με Φορτούνη, Μάντζιο) δεν θα μπορούσε να μην έχει θέσει στην τριάδα των καλύτερων φετινών μεταγραφών, καθώς μπορεί οι Αρκάδες να απογοητεύουν στο πρωτάθλημα, όμως τα πέντε από τα επτά γκολ που έχουν πετύχει, προέρχονται από τον Γιάννου.
Από εκεί και πέρα όμως κόντρα στο τραγικό ξεκίνημα της ομάδα του, ο Ογκνιέν Γκινιάτις αποτελεί μακράν ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει ο Πλατανιάς στις πρώτες αγωνιστικές, ενώ καθοριστική είναι και η παρουσία του Τζαμέλ Αμπντούν στη Βέροια.
ΤΑ... FLOP TOY KAΛΟΚΑΙΡΙΟΥ
ΤHE WINNER IS...
Το δίλημμα ήταν μεγάλο για το πρώτο «Χρυσό Βατόμουρο». Η βασική επιλογή προκύπτει από τα κριτήρια τα οποία μπαίνουν για να αναδείξουν τη χειρότερη παρουσία από τις καλοκαιρινές μεταγραφές. Αν λάβουμε υπόψιν τον «θόρυβο» που προκάλεσε, τις προσδοκίες που δημιούργησε, αλλά και το τεράστιο κόστος για την επίτευξή της, τότε αναμφίβολα «νικητής» βγαίνει ο Μικαέλ Εσιέν. Ο Γκανέζος σταρ βέβαια μπορεί όταν -και αν- αγωνιστεί να κάνει... παπάδες στον Παναθηναϊκό, το θέμα ωστόσο είναι ότι εδώ και σχεδόν τέσσερις μήνες βρίσκεται συνεχώς μεταξύ ατομικού προγράμματος και θεραπείας.
ΜΙΚΑΕΛ ΕΣΙΕΝ
ΣΟΥΗΔΙΚΟ «ΑΝΕΚΔΟΤΟ»
Για πολλούς ήταν η καλύτερη μεταγραφή του ΠΑΟΚ. Κι όχι, δεν πρόκειται για κάποιον παίκτη, αλλά για τον τεχνικό διευθυντή του Δικεφάλου. Παρ' όλα αυτά μία από τις πλέον βασικές επιλογές του Φρανκ Άρνεσεν, ο οποίος μάλιστα έχει άκρως κομβική θέση στο «ασπρόμαυρο» ρόστερ, έχει αποδειχθεί κανονικό... παρατράγουδο. Ο Ρόμπιν Ολσεν «κρέμασε» σε ουκ ολίγες περιπτώσεις την ομάδα του, με τη μία γκέλα να διαδέχεται την άλλη και η 2η θέση της σχετικής λίστας του ανήκει δικαιωματικά.
ΤΟ ΤΡΙΤΟ... ΑΓΑΛΜΑΤΙΔΙΟ
Κι εδώ η μάχη ήταν μεγάλη. Ο Ραφίκ Τζιμπούρ έχει προσφέρει ελάχιστα μπροστά σε αυτά που προσδοκούσαν οι φίλοι της ΑΕΚ και το ακόμα χειρότερο ότι αποτελεί το «βαρύ πυροβολικό» της επίθεσης της Ενωσης. Παρ' όλα αυτά ο Αλγερινός στάθηκε κι άτυχος, αφού μπήκε για μεγάλο διάστημα στα «πιτ». Ο Φερνάντο Ουσέρο δεν έχει προσφέρει ούτε το 30% από αυτά που περιμένουν στο Περιστέρι και τον Ατρόμητο και την ίδια στιγμή στο Ρέντη υπάρχει παίκτης που έγινε μακράν το μεγαλύτερο μεταγραφικό σίριαλ στην Ελλάδα εδώ και δεκαετίες, αλλά δεν έχει γράψει ούτε επίσημο λεπτό στο ενεργητικό του.
Ο λόγος για τον Αλάν Πουλίδο που μετά το... αγροτικό στον Λεβαδειακό, έπιασε επιτέλους Λιμάνι, αλλά καθώς φαίνεται βρίσκεται εκτός πλάνων του Μάρκο Σίλβα (κατά κάποιους δεν έχει παίξει λόγω του μυστήριου που υπάρχει στη διαμάχη με την Τίγκρες) με αποτέλεσμα να είναι... μόνιμος κάτοικος εξέδρας.
Πηγή: sdna.gr
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου