Γεροβασίλη: Μετά τα προαπαιτούμενα έρχεται το ν/σ για τις τηλεοπτικές άδειες | Epirus World

Γεροβασίλη: Μετά τα προαπαιτούμενα έρχεται το ν/σ για τις τηλεοπτικές άδειες

Το νομοσχέδιο για τις άδειες των καναλιών, θα είναι το πρώτο νομοσχέδιο που θα εισαχθεί στη Βουλή μετά την ψήφιση των προαπαιτούμενων μέτρων, σύμφωνα με συνέντευξη της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη, στον τηλεοπτικό σταθμό Attica.
Στόχος, όπως υπογράμμισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, είναι ένα διαφανές τοπίο στα ραδιοτηλεοπτικά: «Δεν μπορεί τη δημόσια συχνότητα που είναι δημόσιο αγαθό, διαπιστώνοντας πως μέχρι σήμερα, οι δημόσιες συχνότητες έτυχαν «κακομεταχείρισης».
«Το νομοσχέδιο έρχεται σε μια προσπάθεια να βάλουμε τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και όχι με διάθεση ρεβανσισμού», είπε η κ. Γεροβασίλη και πρόσθεσε ότι θα υπάρξουν κανόνες στο παιχνίδι του ελεύθερου ανταγωνισμού και στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.
Για προσφυγικό
Αναφερόμενη στο προσφυγικό ζήτημα, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι «η Ευρώπη οφείλει να αντιμετωπίσει κατάματα το γεγονός - αλλά όχι μόνο η Ευρώπη» και ακόμη, ότι σημαντικό είναι να αντιμετωπιστεί η αιτία των προσφυγικών ροών. «Όσο υπάρχει η αιτία η οποία προκαλεί τα προσφυγικά κύματα, προφανώς το ζήτημα δεν αντιμετωπίζεται. Και επίσης δεν μπορεί να αντιμετωπίζει η Ευρώπη τις ανθρώπινες ζωές με τρόπο ο οποίος προσβάλλει τα ευρωπαϊκά αισθήματα», υπογράμμισε.
Για τον ρόλο της Ελλάδας στην αντιμετώπιση του Προσφυγικού, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει καταγραφεί ως μια δύναμη, η οποία θέτει και ανοίγει ζητήματα στην ΕΕ.
Για τη Νέα Δημοκρατία
Κληθείσα να σχολιάσει τις εξελίξεις στη ΝΔ, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι σήμερα, μέσα από τον πόλεμο μεταξύ των υποψηφίων αρχηγών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αποκαλύπτεται η σαθρή σύσταση και η έλλειψη συνεκτικής δομής. «Θεωρούμε ότι είναι αρνητικό να μην υπάρχει μια λειτουργική αντιπολίτευση, μια αντιπολίτευση που μπορεί να συμβάλλει θετικά - διότι είναι χρήσιμος ο αντίλογος, είναι εξαιρετικά χρήσιμος και εμείς τον κάναμε όταν ήμασταν αντιπολίτευση - προκειμένου να φτάνουμε στην καλύτερη δυνατή λύση», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος.
Ειδικά για τις επιθέσεις της ΝΔ αναφορικά με το πόθεν έσχες του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη, η κ. Γεροβασίλη έκανε λόγο για «λάσπη στον ανεμιστήρα», ενώ υπογράμμισε πως όταν κάποιος έχει κάτι να πει, τότε υπάρχει η αρμόδια επιτροπή και οι εισαγγελείς. Υπογράμμισε δε, ότι στην Επιτροπή για τον έλεγχο του «πόθεν έσχες» των πολιτικών προσώπων, δεν υπάρχει πολιτική, αλλά δικαστική πλειοψηφία. «Οφείλουμε να είμαστε πολύ προσεκτικοί απέναντι στην προστασία και του πολιτικού συστήματος αλλά και του κάθε πολίτη. Επομένως η Επιτροπή θα κάνει το έργο της, και ό,τι είναι να ελεγχθεί θα ελεγχθεί - και βεβαίως, όλα αυτά διαφανώς», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος.
Η κ. Γεροβασίλη επέμεινε ότι το ηθικό πλεονέκτημα υπάρχει στην Αριστερά, και πως «αυτό το γνωρίζουν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι και γι’ αυτό προσπαθούν, πολύ καιρό τώρα, να το προσβάλουν  Το ηθικό πλεονέκτημα, αυτοί δεν μπορούν να το ισχυριστούν διότι κυβέρνησαν αυτή τη χώρα σαράντα χρόνια και αποδεδειγμένα έχουν συμβάλει στην διαφθορά», είπε ακόμη η κ. Γεροβασίλη και πρόσθεσε πως δεν είναι καλό ένα ιστορικό κόμμα όπως η ΝΔ, να μην μπορεί να καταλήξει πώς θα κάνει εσωτερικές εκλογές και να μαλώνει με ποιον μηχανισμό και με ποια εταιρεία θα τις κάνει.
Για το ασφαλιστικό
Για το πόρισμα της Επιτροπής Σοφών, η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε πως είναι μια πρόταση που δεν αποτελεί τη θέση της κυβέρνησης και δεν αποτελεί αυτό που θα είναι το επόμενο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας. Ανέφερε ωστόσο, πως το πόρισμα έχει δώσει χρήσιμα στοιχεία για να ανοίξει ο διάλογος με όλους τους κοινωνικούς φορείς, προκειμένου στο τέλος Νοεμβρίου η κυβέρνηση να είναι σε θέση να καταθέσει το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού.
«Η μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού είναι περισσότερο από αναγκαία», είπε η κ. Γεροβασίλη και πρόσθεσε πως το σύστημα που ετοιμάζει η κυβέρνηση, είναι ανεξάρτητο από τις απόψεις των δανειστών. Τόνισε στο σημείο αυτό, ότι είναι αναγκαίες οι μεταρρυθμίσεις για ένα σύστημα μακράς πνοής, ενώ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι υπάρχουν δυσκολίες, καθώς η κυβέρνηση πρέπει μέσα σε 40 ημέρες να λύσει παθογένειες 40 ετών.
Για τη Χρυσή Αυγή
Αναφερόμενη στο επεισόδιο με τη Χρυσή Αυγή, η κυβερνητική εκπρόσωπος μίλησε για εικόνα ντροπής, που προκαλείται από υπόδικους μιας φασιστικής οργάνωσης, που έχει πια αποκαλυφθεί σε όλο το εύρος η δραστηριότητά της.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου