Καμμένος: Στείλαμε το μήνυμα της εθνικής κυριαρχίας | Epirus World

Καμμένος: Στείλαμε το μήνυμα της εθνικής κυριαρχίας

«Ενωμένος ο ελληνικός λαός, οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας στην εθνική μας εορτή στείλαμε το μήνυμα της εθνικής κυριαρχίας. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν κάθε απειλή. Οι αξιωματικοί, οι ανθυπασπιστές, οι υπαξιωματικοί, οι στρατιώτες, έχουν υψηλό ηθικό, ετοιμότητα και εκπαίδευση», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη.
Σήμερα, για πρώτη φορά, στην παρέλαση, την οποία παρακολούθησε και ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου Χριστόφορος Φωκαΐδης, πήραν μέρος Κύπριοι ανάπηροι πολέμου από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974.
«Με ιδιαίτερη χαρά σήμερα υποδέχομαι τον υπουργό Άμυνας της Κύπρου και μαζί υποδεχόμαστε για πρώτη φορά μετά το 1974 τους αναπήρους πολέμου του ΄74 της Κύπρου που σήμερα παρέλασαν μαζί με αγωνιστές της ΕΛΔΥΚ, τους Ελλαδίτες αγωνιστές της ΕΛΔΥΚ και τους καταδρομείς. Θέλω εκ μέρους της ελληνικής πολιτείας να ζητήσω ένα μεγάλο "συγγνώμη" από τους αγωνιστές αυτούς της Κύπρου που μέχρι σήμερα το κράτος δεν απέδωσε τις οφειλόμενες τιμές και να τους διαβεβαιώσω μαζί με τον υπουργό Αμυνας της Κύπρου ότι από εδώ και πέρα θα κάνουμε αυτό που αρμόζει σε αυτούς που έδωσαν το αίμα για την ελευθερία της πατρίδας. Ο άξονας Θράκη-Αιγαίο-Κύπρος είναι ο άξονας προστασίας του ελληνισμού. Οι Ενοπλες Δυνάμεις 24 ώρες το 24ωρο, κάθε μέρα του χρόνου, προστατεύουν τους Ελληνες και τις Ελληνίδες» είπε ο κ. Καμμένος.
Από την πλευρά του ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου ευχαρίστησε τον κ. Καμμένο για την πρόσκληση στους Κύπριους ανάπηρους πολέμου.
«Είμαστε εδώ ύστερα από πρόσκληση του υπουργού να τιμήσουμε τη μεγάλη εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, να τιμήσουμε την επέτειο της εθνικής εποποιίας του ΄40 που κατέδειξε σε όλη την ανθρωπότητα ότι οι Ελληνες προτάσσοντας το αθάνατο περήφανο πνεύμα της ελευθερίας, αλλά και τη δύναμη της ελπίδας κατάφεραν να αλλάξουν τον ρουν της ιστορίας. Το περήφανο αυτό πνεύμα της ελευθερίας και η δύναμη της ελπίδας αποτελούν και σήμερα την κινητήριο δύναμη για να πορευθεί ο ελληνισμός με αυτοπεποίθηση σε μια νέα εποχή νέων και μεγάλων προκλήσεων. Σε αυτή την πορεία Ελλάδα και Κύπρος βαδίζουν μαζί ως πυλώνες δημοκρατίας και ασφάλειας σε μια ταραγμένη περιοχή, προωθώντας και προάγοντας τη σταθερότητα, την ειρήνη και τη συνεργασία» είπε ο κ.Φωκαΐδης.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου