Μπλόκαρε στο τέλος ο ΠΑΟ | Epirus World

Μπλόκαρε στο τέλος ο ΠΑΟ

Το καλό δεν τρίτωσε για τον Παναθηναϊκό. Μετά τα μεγάλα διπλά σε ΣΕΦ και Θεσσαλονίκη, οι πράσινοι προσγειώθηκαν στην πραγματικότητα που επιβάλλει δουλειά και βελτίωση.
Η ομάδα του Τζόρτζεβιτς ήταν (πολύ) ευάλωτη αμυντικά, δεν είχε αρκετούς πρωταγωνιστές στην επίθεση, υπέπεσε σε πολλά λάθη (15) και... καταρρέοντας απ' το 35' κι έπειτα (όπου το σκορ ήταν 69-67), ηττήθηκε 81-70 από την Λοκομοτίβ Κουμπάν στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας.
Ραντούλιτσα με 15 πόντους (αλλά προβλήματα πίσω), Διαμαντίδης με 14 και Καλάθης με 13 (7 ασίστ) προσπάθησαν κυρίως, με τους Γκιστ-Πάβλοβιτς-Γιάνκοβιτς να μην προσφέρουν τα αναμενόμενα. Μεγάλη ζημιά από Σίγκλετον (16π.-9ρ.), καθοριστικοί οι Κλαβέρ και Φεσένκο.

Το ματς

Ολοκληρωτικό μπάσκετ απ’ τον Παναθηναϊκό στην εκκίνηση του ματς. Μπορεί προς στιγμήν ο Σίγκλετον να σημάδεψε στα… πόδια του Ραντούλιτσα και να ισοφάρισε σε 4-4, ωστόσο η συνέχεια ήταν καταιγιστική. Με τον Φελντίν να κάνει το ένα κλέψιμο πίσω απ’ το άλλο (βγαίνοντας πάντα πρώτος στην περιφερειακή άμυνα), με τον Καλάθη να μοιράζει έτοιμα καλάθια (ήδη 3 ασίστ), ο… αέρινος Παναθηναϊκός ξέφυγε με 4-10 και 4-14. Η Λοκομοτίβ τα ‘χε χαμένα, με πολλά λάθη και κακές επιλογές, αναγκάζοντας τον Μπαρτζώκα να ανακατέψει άρον-άρον την τράπουλα. Και του βγήκε το «ψάξιμο» καθώς Ντρέιπερ και Ζούμπκοφ έδωσαν κάτι… διαφορετικό, με τους Ρώσους να μειώνουν ακόμα και στον πόντο, 17-18, προτού το τρίποντο του Καλάθη διαμορφώσει το 17-21 στο 10’.
Με τον Διαμαντίδη να ‘χει μπει στην εξίσωση (σε όλους τους τομείς) το τριφύλλι διατήρησε τα ηνία με το 19-27. Σιγά-σιγά όμως άρχισαν να εμφανίζονται τα προβλήματα και ο Ντρέιπερ με πέντε σερί πόντους μείωσε σε 25-27. Οι ψηλοί του Παναθηναϊκού είχαν φορτωθεί με φάουλ και οι γηπεδούχοι… χτύπησαν εκεί (στα αργά πόδια τους και στην κακή τους αντίδραση στο αμυντικό ριμπάουντ), παίρνοντας προβάδισμα (30-29). Το ματς απέκτησε… άγρια ομορφιά, με γρήγορο τέμπο και την άμυνα των πρασίνων να μην ισορροπεί σωστά. Μπορεί οι παίκτες του Σάλε να είχαν περιορίσει τον Ντιλέινι, ωστόσο ο Κλαβέρ έκανε τη ζημιά και με 10 πόντους κρατούσε την ομάδα του, 37-35. Ευτυχώς για την ελληνική ομάδα ο Καλάθης πέτυχε ακόμη ένα τρίποντο στην εκπνοή και μάζεψε τη διαφορά για το 45-41, απαντώντας σε παρόμοιο σουτ του Ντιλέινι.
Ο Ραντούλιτσα μπήκε με… φόρα στο δεύτερο μέρος και φτάνοντας τους 14 πόντους μείωσε σε 47-45. Ο Παναθηναϊκός παρέμενε ευάλωτος στην άμυνα κι όσο η Λοκομοτίβ έβρισκε νέους πρωταγωνιστές, κρατούσε το προβάδισμα (53-47). Ο Φελντίν έδειξε να ξυπνά και σημειώνοντας πέντε σερί πόντους, έφερε το ματς στον πόντο, 53-52, όμως ο Ντιλέινι απάντησε με τον ίδιο τρόπο και έφερε εκ νέου την ομάδα του στο +5 (57-52). Ο Διαμαντίδης κατέθεσε την μεγάλη του κλάση στο παρκέ και με δύο σερί τρίποντα, έφερε ξανά τον Παναθηναϊκό σε θέση ισχύος με το 60-61, σε ένα… μίνι ξέσπασμα, προτού βέβαια ο Αμερικανός της Λοκομοτίβ επαναφέρει την ομάδα του μπροστά στο σκορ (63-61 στο 30’).
Οι Ρώσοι διατηρούσαν τα ηνία του ματς, αφού δεν μπορούσε να βρει «αντίδοτο» στην άμυνα το τριφύλλι, ενώ και στην επίθεση οι συνήθεις ύποπτοι δυσκολεύονταν να βρουν βοήθειες. Ακόμα κι έτσι όμως το σκορ στο 35’ ήταν 69-67 και τα πάντα έδειχναν ντέρμπι. Έδειχναν, διότι εν τέλει μετατράπηκε σε εφιάλτης ο αγώνας… Η για την ακρίβεια έτσι την μετέτρεψε ο Σίγκλετον που τα «μπουμπούναγε» από παντού. Κάπως έτσι, λοιπόν, το ματς… χάθηκε, αφού το ένα λάθος πίσω από το άλλο στην επίθεση και η μη συγκέντρωση στην άμυνα, έφεραν το 77-67 στο 38’. Η πλάστιγγα είχε γείρει, επιστροφή δεν υπήρχε και… πάλι καλά που το τρίποντο του Διαμαντίδη στο «μηδέν», μετρίασε κάπως το εύρος της ήττας, γράφοντας το τελικό 81-70.
Τα δεκάλεπτα: 17-21, 45-41, 63-61, 81-70
Λοκομοτίβ Κουμπάν (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ντιλέινι 14 (2), Σίνγκλετον 16 (1), Ντρέιπερ 7 (1), Κλαβέρ 13 (2), Μπίκοφ 2, Ζοζούλιν 2, Βορόνοφ 7 (1), Ζούμπκοφ 8, Φεσένκο 8, Μπρόκχοφ 4 (1)
Παναθηναϊκός (Σάσα Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 4, Γιάνκοβιτς 2, Φώτσης 7 (1), Ραντούλιτσα 15, Φελντέιν 9 (1), Διαμαντίδης 14 (3), Γκιστ 4, Καλάθης 13 (2), Κούζμιτς 2
Πηγή: sport-fm.gr
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου