Σαράντα συλλήψεις σε δύο ημέρες στη Θεσσαλονίκη | Epirus World

Σαράντα συλλήψεις σε δύο ημέρες στη Θεσσαλονίκη

Στη σύλληψη 40 ατόμων και στη βεβαίωση 27 παραβάσεων προχώρησαν αστυνομικοί διάφορων υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομική Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, οι οποίοι κατά το τελευταίο διήμερο, πραγματοποίησαν ελέγχους, στο ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας.
Αναλυτικότερα, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Ασφάλειας, Άμεσης Δράσης, Αλλοδαπών και Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, συνελήφθησαν:
- Ένα άτομο για περίπτωση ληστείας. Συγκεκριμένα, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, πλήρωμα περιπολικού της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης που περιπολούσε στην ευρύτερη περιοχή της Μενεμένης, εντόπισε, καταδίωξε και συνέλαβε 19χρονο ημεδαπό, ο οποίος λίγο νωρίτερα, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και με απειλή αιχμηρού αντικειμένου, αφαίρεσε τσάντα 37χρονης πεζής.
- Οκτώ άτομα για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
- Δέκα άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα. Μεταξύ αυτών και 24χρονος ομογενής, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης (5) ετών, για ληστεία.
- Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση 66χρονης ημεδαπής, η οποία συνελήφθη από πλήρωμα περιπολικού της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, διότι σε βάρος της εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση με συνολική ποινή φυλάκισης 4 ετών, για απάτη.
- Εννιά άτομα διότι δε διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα, που να δικαιολογούν τη νόμιμη διαμονή τους στην Ελληνική επικράτεια.
- Πέντε άτομα για απόπειρα κλοπής. Πρόκειται για πέντε ημεδαπούς, ηλικίας 18 έως 23 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδας Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, απογευματινές ώρες την 18-10-2015, διότι νωρίτερα αποπειράθηκαν να διαρρήξουν κυλικείο Δημοτικού Σχολείου στην περιοχή του Ευόσμου.
- Ένα άτομο για κλοπή πετρελαίου κίνησης από τουριστικό λεωφορείο.
- Ένα άτομο για παράνομη άσκηση υπαίθριου εμπορίου.
- Δύο άτομα για παράβαση του Νόμου περί Τελωνειακού Κώδικα. Κατασχέθηκαν (130) αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρα.
- Ένα άτομο για παράβαση Νόμου περί Παιγνίων.
- Δύο άτομα για παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.
Επιπρόσθετα, βεβαιώθηκαν 25 παραβάσεις του νόμου περί εκδιδομένων επ’ αμοιβή προσώπων και δύο παραβάσεις για επαιτεία.
Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.
Share on Google Plus

About Ειρήνη Σολδάτου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου