Ικανοποίηση της Λευκωσίας για τις αποφάσεις Ευρωπαϊκού Συμβουλίου | Epirus World

Ικανοποίηση της Λευκωσίας για τις αποφάσεις Ευρωπαϊκού Συμβουλίου


Την ικανοποίησή της για της αποφάσεις του Ευρωπαικού Συμβουλίου, σε σχέση με το μεταναστευtικό, εξέφρασε η κυπριακή κυβέρνηση. Σε γραπτή του δήλωση από την Κίνα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφέρει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ήταν σε συνεχή επαφή με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, με αποτέλεσμα να διασφαλισθεί πως θα επαναλαμβάνεται ρητώς στα Συμπεράσματα ότι «η Τουρκία έχει υποχρέωση να εφαρμόσει τον Οδικό Χάρτη για τη φιλελευθεροποίηση των θεωρήσεων εισόδου έναντι και τις Κύπρου, ότι θα πρέπει να εφαρμόσει πλήρως τη Συμφωνία Επανεισδοχής και ότι η όποια αναζωογόνηση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων θα γίνει σύμφωνα με το Διαπραγματευτικό Πλαίσιο και τα σχετικά Συμπεράσματα, που περιλαμβάνουν και τις υποχρεώσεις προς την Κύπρο».
Επομένως, τονίζει ο κ.Χριστοδουλίδης, αυτό που διασαφηνίστηκε στο ανώτατο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ότι «η όποια νέα δράση- διαδικασία δεν θα ξεφεύγει από το υφιστάμενο πλαίσιο, το οποίο περιλαμβάνει συγκεκριμένες ειλημμένες υποχρεώσεις από την Τουρκία, ως υποψήφια χώρα».
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου