Αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού στην Οδησσό | Epirus World

Αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού στην Οδησσό

Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου λαϊκού μουσικοσυνθέτη, διοργανώνει το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη στην Οδησσό το οποίο θα συνοδεύεται από ψηφιακή έκθεση που εγκαινιάζεται στις 15 Οκτωβρίου, στον εκθεσιακό χώρο του παραρτήματός του στην Οδησσό.
Η πορεία του από τα Τρίκαλα στην Αθήνα, ο τρόπος δουλειάς του, οι ιστορίες που κρύβονται πίσω από πασίγνωστα τραγούδια του, η γνωριμία του με σημαντικούς ερμηνευτές, λόγια σπουδαίων Ελλήνων για το έργο του, τα φανταστικά ταξίδια του, οι επιρροές από τα παραμυθένια παλάτια της Ανατολής, η επιλογή του μπουζουκιού ως αναγνώριση ταυτότητας και ταξικής ένταξης, η ταινία «Ουζερί Τσιτσάνης» που θα προβληθεί προσεχώς, είναι μερικά από τα θέματα που παρουσιάζονται στην έκθεση, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό.
Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η Εύη Γεροκώστα, σε συνεργασία με εκδοτικούς φορείς και με το Κέντρο Έρευνας - Μουσείο Τσιτσάνη.
Στα εγκαίνια της έκθεσης, θα ερμηνεύσει τραγούδια του Τσιτσάνη η ορχήστρα λαϊκών οργάνων της Μουσικής Ακαδημίας Οδησσού με τη συμμετοχή της ελληνίδας σοπράνο Αγλαΐας Πολυχρονίδη.
Το αφιέρωμα πραγματοποιείται με την χορηγία Παντελή Μπούμπουρα, προέδρου της κατασκευαστικής εταιρίας «Ήφαιστος». Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 19 Νοεμβρίου.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου