Στην ελληνική Βουλή θα μιλήσει ο Φρανσουά Ολάντ | Epirus World

Στην ελληνική Βουλή θα μιλήσει ο Φρανσουά Ολάντ

Τη χώρα μας θα επισκεφτεί την ερχόμενη εβδομάδα στις 22 και 23 Οκτωβρίου ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, κατά τη διάρκεια της οποίας θα εκφωνήσει ομιλία στο ελληνικό κοινοβούλιο.
Ο πρόεδρος Ολάντ θα φτάσει στην Αθήνα την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου και πρόκειται να δειπνήσει με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου ο γάλλος πρόεδρος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και θα εκφωνήσει ομιλία στο ελληνικό κοινοβούλιο.
Στις 22 Σεπτεμβρίου, ο πρόεδρος Ολάντ είχε χαιρετίσει την επανεκλογή του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος, όπως δήλωσε ο γάλλος πρόεδρος, «υπερασπίστηκε με θάρρος τις θέσεις του και κυρίως την συμφωνία που συνήφθη στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 13ης Ιουλίου», η οποία επέτρεψε την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη και ένα νέο σχέδιο βοήθειας.
Ο Ολάντ είχε αναγγείλει την επίσκεψή του στην Ελλάδα ήδη στο συγχαρητήριο τηλεγράφημά του προς τον Έλληνα πρωθυπουργό μετά τη νίκη του στις βουλευτικές εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου. Χαρακτηρίζοντας τη νίκη αυτή ένα «σημαντικό μήνυμα για την ευρωπαϊκή αριστερά» ο γάλλος πρόεδρος είχε αναφέρει ότι θα μεταβεί στην Αθήνα «εντός των προσεχών εβδομάδων»
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου