Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εισήγηση στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών, με θέμα «Διαδικτυακές Συμπεριφορές Υψηλού Κινδύνου» | Epirus World

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εισήγηση στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών, με θέμα «Διαδικτυακές Συμπεριφορές Υψηλού Κινδύνου»

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετά από πρόσκληση του Κέντρου Πρόληψης «Σχεδία», πραγματοποίησε χθες (17-10-2015), στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, στο πλαίσιο της 10ης Πανελλήνιας Συνάντησης των Φορέων Πρόληψης κατά των Εξαρτήσεων.
Η εισήγηση απευθυνόταν σε επιστήμονες που επιθυμούσαν να μάθουν περισσότερα για τους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου και την προσαρμογή στα νέα δεδομένα.
Την εισήγηση πραγματοποίησε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Υποστράτηγος Εμμανουήλ Σφακιανάκης, ενώ οι θεματολογίες που αναπτύχθηκαν ήταν:
  • Η αποστολή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
  • Διαδικτυακές απειλές και μέτρα προστασίας.
  • Αδικήματα και τρόπος που αυτά διαπράττονται μέσω διαδικτύου.
  • Το φαινόμενο του διαδικτυακού εκφοβισμού, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν στις ιστοσελίδες   κοινωνικής δικτύωσης καθώς και η πρόληψη και αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες.
Στόχος ήταν, επίσης, η προβολή όλων των καινοτόμων δράσεων της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι οποίες σκοπεύουν στην πρόληψη, την έρευνα και την καταστολή εγκλημάτων και αντικοινωνικών συμπεριφορών, που διαπράττονται μέσω διαδικτύου ή άλλων μέσων ηλεκτρονικής επικοινωνίας.
Share on Google Plus

About Ειρήνη Σολδάτου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου