Πρωινά λάθη ομορφιάς που πρέπει να αποφεύγουμε | Epirus World

Πρωινά λάθη ομορφιάς που πρέπει να αποφεύγουμε

Η πρωινή φροντίδα προσώπου είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα για να έχεις μια καλή, υγιή και φρέσκια επιδερμίδα που να λάμπει κατά τη διάρκεια της μέρας. Παρόλο που για πολλές γυναίκες η περιποίηση αποτελεί μια βαρετή και χρονοβόρα διαδικασία κρίνεται απαραίτητη ώστε να αποκτήσουμε μια δυνατή βάση που θα ανταποκρίνεται στην ταλαιπωρία της επιδερμίδας μας καθημερινά. Παρακάτω λοιπόν ακολουθούν 5 λάθη που κάνουμε και μας κοστίζουν...
1. Απλώνεις την κρέμα ημέρας στην περιοχή γύρω από τα μάτια
Η επιδερμίδα κοντά στα μάτια είναι πολύ πιο ευαίσθητη από το υπόλοιπο πρόσωπο - για αυτό η αφυδάτωση, η χαλάρωση και η κούραση αν είναι να φανεί πάνω στο δέρμα σου, θα φανεί ακριβώς πάνω σε αυτή την περιοχή. Για αυτό πρέπει να δώσεις έξτρα προσοχή στο συγκεκριμένο σημείο , αγοράζοντας μία ξεχωριστή ενυδατική ματιών, ανάλογα και με τον τύπο της επιδερμίδας σου ή το πρόβλημα που θες να αντιμετωπίσεις (μαύροι κύκλοι, ρυτίδες, χαλάρωση, κλπ).
2. Δεν πλένεις τα χέρια σου
Μόλις έπλυνες το πρόσωπό σου. Συνεχίζεις απλώνοντας την ενυδατική και το make-up αλλά έχεις ξεχάσει κάτι ΠΟΛΥ σημαντικό: δεν έχεις πλύνει τα χέρια σου. Αν το πρώτο πράγμα που κάνεις το πρωί με το που ξυπνήσεις ή πριν κοιμηθείς είναι να πιάσεις το κινητό σου που είναι από τις πλέον μεγαλύτερες εστίες μικροβίων, όλα αυτά τα μικρόβια θα απλωθούν στην ευερέθιστη επιδερμίδα του προσώπου αν δεν έχεις πλύνει πρωτύτερα τα χέρια σου.
3. Πλένεις το πρόσωπό σου με καυτό νερό
Το πρόσωπο έχει ανάγκη από δροσερό νερό για να σφίξουν οι πόροι και να ξυπνήσει το δέρμα. Το καυτό νερό από την άλλη διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία και προκαλεί ερυθρότητα, ειδικά αν είσαι ευάλωτη στην ακμή.
Έξτρα tip: Αν θες να αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά τους μαύρους κύκλους και τις σακούλες, πίεσε απαλά τα μάτια σου με ένα παγάκι τυλιγμένο σε μία πετσέτα για 2 λεπτά.
4. Βάζεις μακιγιάζ με κακό φως
Βάζεις κανονικά το make up και το ρουζ σου το πρωί και τη στιγμή που βγαίνεις έξω και κοιτάζεσαι στον καθρέφτη το αποτέλεσμα δεν μοιάζει με αυτό που φανταζόσουν. Για το λόγο αυτό βάζε το μακιγιάζ στο σημείο του σπιτιού σου που το βλέπει περισσότερο το φως της ημέρας. Το τεχνητό φως επηρεάζει τον τρόπο που αντιλαμβάνεσαι τα χρώματα για αυτό και μερικές φορές καταλήγεις να βάζεις παραπάνω μακιγιάζ από αυτό που χρειάζεσαι.
5. Δεν πίνεις νερό
Καλό θα είναι με το που ξυπνάς, πριν ακόμα φας πρωινό να πίνεις ένα ποτήρι νερό για να τονώσεις την επιδερμίδα σου και να αποφύγεις την αφυδάτωση και τα ξηρά χείλη. Μπορείς να στύψεις μέσα και λίγο λεμόνι για έξτρα βιταμίνη C.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου